Hvad er æblefestival på Voldbygaard?

I de halvandet år, jeg har boet på Voldbygaard ved Middelfart, har der gentagne gange været ideer og impulser til at lave samlede events.

(og de festede i 7 dage-agtigt)

Sidste efterår blev det til Æblefestival med korworkshops og plantage-leg efterfulgt af Fællessang i laden en række mandage. Fyldt med halmballer, græskar, georginer og dejlig musik og mennesker.

I december var der “Jul på Voldbygaard” med de smukkeste stemnings-oppyntninger af lys, gran, julekugler og 5 julearrangementer med sang og koncerter.

Foråret bød på mere fællessang, og nu er det tid til at udrulle gårdens hidtil største Festival til dato:

Æblefestival uge 38, 2022

Og du er velkommen!

Konceptet er simpelt (om end måske en smule uoverskueligt?)

I løbet af uge 38 er der en række forskellige begivenheder og oplevelser, man kan melde sig til.

Der er til alle events begrænsede pladser, og tilmelding via janne@jannewind.dk er derfor nødvendig.

Læs herunder mere information om de enkelte dage:

Koncert med Nebulah
– mandag d. 19. september kl. 20.00

Fire dygtige kvindelige musikere tryller og skaber æterisk stemning. Publikum mødes af et feminint, kosmisk udtryk og inviteres ind i et melankolsk og drømmende lydunivers, skabt af stærke melodier og flerstemmighed, lyd-manipulation gennem effektpedaler og improvisation.

Billetter til denne særlige aften koster kr. 180,- Gå ikke glip af et af morgendagens vigtige danske bands.

Koncert med FolkeFusionsTrioen Wind, Nyboe & Lavendt
– tirsdag d. 20. september kl. 20.00

Forrygende nyt dansk ensemble, der blander den danske sangskat med skæve takt- og tonearter. Vellydende, eksperimenterende og swingende takes på kendte folkeviser og den danske sangskat fra 1800-tallet. Fortolket af stærk vokal fra den erfarne og anerkendte sangerinde Janne Wind og to ekvilibristiske guitarister med tusindvis af kilometer i strengene, Thomas Nyboe og Lars Lavendt.
Et legende, iørefaldende og medrivende koncept til fastholdelse og fornyelse af en dansk kulturkanon, der med lethed trækkes op i det 2100 århundrede. 

Billetter til koncerten koster kr. 185,- kom og vær med til både at lytte, nyde og synge!

Musikalsk foredrag med Juncker – og backingkor!
– lørdag d. 24. september kl. 14-16

Få danske nyere troubadourer kan ‘tegne og fortælle’ som Juncker kan. Uanset om det er med læbestift, som til vinterens danske version af Melodi Grand Prix – eller om det er på de utallige udgivelser og liveoptrædener fra Junckers guitar gennem en lang karriere. Altid en skæv historie, en sjov eller provokerende vinkel – og det utvivlsomme glimt i øjet.

Dette musikforedrag krydres med en række af Junckers største hits – hvor et særlig kor (samlet til dagen) synger backing på 8 af numrene, og publikum også inviteres ind i festlighederne.

Billetter til eftermiddagen koncert koster kr. 195,- Det bliver mindeværdigt. Og der er intet mindre end 2 verdenspremierer!

Æblefestival Korworkshop og plantagedag
– søndag d. 25. september kl. 13-17

Søndag eftermiddag på æblefestivallen er den begivenhed, der er sværest at beskrive. For det er en blanding af en ‘dag på gården’, hvor vi plukker æbler (som man må få med hjem – de er lækre og der er rigeligt) og beskærer æbletræerne og en blanding af en korworkshop, hvor vi synger sammen. Der er selvfølgelig også RIGELIGT med kaffe og æblekage – og dagen henvender sig til korsangere, der har lyst til en hyggelig og aktiv dag – og som godt kan lide friske æbler og vil have fyldt op i kælderen.

Vi arbejder i plantagen et par timer og vi synger et par timer. Alt i mens vi hygger (og drikker kaffe).
Klæd dig på til vejret! og medbring gerne hvis du har “æble-værktøj” som stetoskop-stang og plukkehandsker…

Dagens program koster kr. 190,- inkl al den kaffe, du kan drikke og alle de æbler, du kan slæbe hjem.

Jeg håber, der var en eller flere begivenheder, der kan friste – og del endelig information, hvis du kender nogen, der trænger.

Kærlig hilsen
Korleder, sangerinde & ejer af Voldbygaard
Janne Wind

PS – følger du Voldbygaard på Facebook?

  1. Lone Marie Krall
    | Svar

    Åh, ville så gerne, det lyder alt sammen sååååå spændende, men som skrevet på fb, så er det svært at finde to lørdage på en uge❤️God fornøjelse med det altsammen, og så ses vi i Odeon nogle mandage, bortset fra der, hvor turen atter engang går til Costa del Sol i 3 uger❤️

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.