Afvikling

Man ved, at man er spændt og måske lidt nervøs, når man vågner kl. 5.33 (efter først at være faldet i søvn ved halv et tiden), og ikke kan falde i søvn igen. Men pyt – det er weekend ‘lige om lidt’ – og i dag lukker jeg endnu en af de helt store pinde på forsommerens to-do. What’s not to like…!

Kl. 14.00 i eftermiddag eksploderer Ryslinge Højskoles nyligt indrettede koncerthal i farvet lys og forventet vellyd, når vi træder op med Grundlovsfestens Carl Nielsen fejring. Dobbelt op på fest og et dertilpasset Show Choir med mere end 120 sangere i alle aldre. Seriøst alle aldre. Fra de helt små fnullere, der næsten ikke kan koncentrere sig om at synge, fordi lyset blinker så flot, og til grå guldklumper, still going strong.

Vi har øvet i ugevis. Små detaljer, store bevægelser. Gode grin og enkelte grå hår. Ni af Carl Nielsens kendteste melodier (4 af dem på top 50 listen over Danmarks yndlingssange) arrangeret i moderne stilarter fra det helt store ekstravagante til det simple, åndeløse. Rent arrangement-mæssigt det sværeste, jeg nogensinde har rørt ved. Forhåbentlig forløst til fulde lige om lidt.

Her med te og computer over og mig under dynen ser det hele lyst og fortrøstningsfuldt ud. Det er fantastisk at afvikle to-do liste. Præcis som min yndlings-hygge-beskæftigelse med kæmpe puslespil. Når brikkerne falder på plads, klapper englene og high-fiver hinanden i begejstring. Sådan forestiller jeg mig det i hvert fald. Denne kommende uge har tre store pinde at lukke. I dag Carl N, på tirsdag SoulSingers store sommerkoncert og om en uge har jeg for sidste gang alle mine engelsk elever til eksamen.

Lad os give englene noget at klappe af.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.