Mørke & Lys – koncert med fynske Pop’n Soul søndag d. 26. november kl. 15-17

Få en særlig oplevelse!

Vi har glædet os sådan til at invitere jer til vores korkoncert med Pop’n Soul søndag d. 26. november kl. 15-17 på Ryslinge Højskole. 

Vi har i år ladet os inspirere af det gamle Anders Matthesen-show: “Tal for dig selv”, hvor han i det første sæt er “i mørke” og i andet sæt er “i lys”.

Det har vi oversat til musik – og vi er megastolte over resultatet. 

Mørke & Lys

Træd ind i november-mørket søndag d. 26. november kl. 15-17 og lad dig omfavne i et blødt lydtæppe af både Mørke & Lys, når Pop’n Soul under ledelse af Janne Wind holder årets store korkoncert på Ryslinge Højskole.

I første sæt læner vi os ind i mørket og ned i dybet af hjerteskærende, længselsfulde og rørende sange, hvor tyngden og råheden forbinder os med kontrasterne af alt det, det er at være menneske.

I andet sæt løfter vi os op mod håbet, lyset, fortrøstningsfuldheden og forløsningen af kærlighed, nærvær og fællesskab.

Vi kommer hele følelsesregistret igennem i alle livets og kærlighedens facetter – og du kan komme med. 

Musik af Lewis Capaldi, Lady Gaga, Sinnead O’Connor, Billie Eilish, Ed Sheeran, Celine Dion, Mads Langer, Queen, Sanne Salomonsen, Adele m.fl.

Koncerten koster kr. 150,- (halv pris for børn under 12) og billetter bestilles ved at skrive til pnskoncert@gmail.com med navn og antal. Herefter får du tilsendt MobilePay-nummer, du kan overføre til, og dine billetter er dermed sikret.

Dørene åbner kl. 14.30, og der vil være pause med café og julebod med alskens lækre sager, så du har til adventsgaver og decemberhygge.

Korweekend med ekstra nørderi på Tisvilde Højskole (26-28. jan. 2024)

For første gang i temmelig mange år er jeg kursusleder og underviser på et weekendkursus med rytmisk kor. Jeg åbner hele min kor-, stemme,- performance- og vagus-værktøjskasse i tre dage i smukke vinteromgivelser på Tisvilde Højskole, Nordsjælland. Og du kan være med!

Vi starter fredag d. 26. januar kl. 15.00 og
slutter søndag d. 28. januar sen eftermiddag

🫶🏼

En særlig mulighed for
kor & fordybelse med mig!


Der er kun plads til ca. 40 deltagere, så det bliver intimt, intenst og forhåbentlig VIRKELIG interessant, givende og lærerigt. 

Vi skal som ramme synge rytmisk kor, og jeg vælger en god håndfuld af de  poppede yndlingsnumre, der rammer, rører og energizer.

Fra fuld smæk til helt ned i gear. Vi afslutter weekenden med at optræde i Tibirke Kirke, men det er kun den musikalske ramme!

Vi kommer nemlig også i løbet af weekenden til at kigge på og træne en masse af dét, jeg brænder sådan for og har nørdet med i gennem hele min karriere: 
 

🫶🏼 Hvordan vi sætter os selv i spil og får krop, stemme og glæde ud over scenekanten i autentisk og kraftfuld performance.

🫶🏼 Hvordan vi læner os tilbage ind i musikken og følelserne, kommer ned i kroppen og får nuancer, detaljer og indlevelse prioriteret og forløst. 

🫶🏼 Hvorfor vores nervesystem har så meget glæde af at synge, bevæge kroppen, trække vejret, stimulere og balancere. 

🫶🏼 Hvordan stemmen bliver en forlængelse af vores sjæl, så vi udtrykker os frit, levende og sundt. 

Weekenden bliver en skøn blanding af korsang, undervisning og konkrete øvelser – selvfølgelig pakket ind i smuk natur, dejlig mad og hyggelige rammer.

 Haps en plads NU! 

https://tisvildehoejskole.dk/begivenheder/op-for-pop-og-krop-rytmisk-kor/

Har du spørgsmål omkring weekendens lavpraktik, kan du kontakte Højskolen. Ellers er du velkommen til at skrive mig på mailto:janne@jannewind hvis der er noget, jeg kan hjælpe med.

Du kan tilmelde dig direkte til højskolen via dette link!

Niveauet for weekenden kommer til at ligge dér, hvor mange af jer kender mig. Det er krævende, sjovt og intenst, men bestemt ikke uopnåeligt. Vi strækker elastikken, men vi skal også have os selv med. 

Hvis du bliver tiltrukket af denne weekend, har du formentlig lidt eller nogen kor-erfaring, kan synge rent og har lyst til at udvikle dig som både korsanger og menneske og følges med andre, der er nysgerrige på stemme, performance og sammenhængskraft. 

Er du i tvivl om det er dig, så skriv lige, så forventningsafstemmer vi!

Jeg glæder mig til at dykke ned i den verden sammen med dig!
Kærlig hilsen 
Janne 

PS. Weekenden koster kr. 2500,- for hele pakken (hvis du bor i dobbeltværelse). Helt seriøst. Det er inkl. fuld kost og logi for hele weekenden + al undervisning. Og du får energi, undervisning og inspiration, der forhåbentlig kan løfte dig hele vejen gennem den kolde, mørke danske vinter!

Vil du være min kollega?

Der er nu åbent for tilmelding til næste hold af en af de bedste uddannelser, jeg har taget i mit liv:
Praktisk Parterapi hos Maj Wismann

Basis-uddannelsen tager ½ år, og jeg er selv nu i gang med den 2-årige overbygning med supervision, cases og masser af yderligere fordybelse og dygtiggørelse.

Du kan læse meget mere om både uddannelsens opbygning, indhold og høre fra en del af os, der har taget den på Majs hjemmeside: https://majwismann.dk/praktisk-parterapi-basis/

Du kommer til at følges med en vidunderlig alumni-gruppe af os, der er i gang med den 2-årige – dygtige, kloge og erfarne terapeuter, der ud over uddannelsen og Majs fantastiske materiale og undervisning bidrager med sparring, netværk og uvurderlig støtte.

Vi er en bred vifte af ressourcestærke undervisere, terapeuter og coaches fra hele landet, med specialisering indenfor seksualitet, bonus-familier, familier, og selvfølgelig alle med fokus på og værktøjer fra Majs evidensbaserede, solide og dybdegående undervisningskasse.

Herunder ser du holdet, jeg fulgtes med.

Hvis du melder dig til næste hold (der er undervisning en fredag om måneden første halvår af 2024 – læs mere på Majs hjemmeside!) – så kommer du til at møde de fleste af os.

Kontakt Maj, hvis du vil vide mere – jeg kan kun give mine VARMESTE anbefalinger – og det kunne være dejligt at blive kolleger!

Stedfortrædende håb

Et af de smukkeste begreber, jeg er stødt på i mit arbejde med nervesystemet er ‘stedfortrædende håb‘.

Vores evne til at ‘låne lidt af hinandens nervesystem’ og samregulere.

Der er tidspunkter for os alle, hvor vi mister modet – mangler tro og håb.

Et af de nyere bud på den fortælling er Andreas Odbjergs nyklassiker: “I morgen er der også en dag”,

der på utrolig fin og kærlig måde husker os på at vi kan låne hinanden vores nervesystem

“Du kan sove i tusind år, jeg er her, når du vågner” 🎶

Se, det er stedfortrædende håb.

“Jeg føler mig modløs”

“Det hele er håbløst”

“Jeg kan ikke finde mening med noget”

“Jeg er forvirret”

“Jeg er magtesløs”

💫

Kan du genkende den følelse?

Se, det er så menneskeligt, at vi ryger ‘op og ned’ i energi.

Faktisk er det noget af det mest naturlige i verden.

Vi er følende væsener, der reagerer

“Du føler dig svag, men lyset vender tilbage, i morgen er der også en dag” 🎶

(uhu-uhu-uhhhh… hvor mange af jer hørte det i hovedet lige nu 🤣)

Jeg tænker det som et ‘frekvens-niveau’, altså “hvor højt svinger vi?” – er vi lavfrekvente og tunge

– eller lette, lyse og kærlighedsfyldte?

Ligesom svingninger også i fysik og musik.

Det er tilstande, der kommer som ebbe og flod.

Biorytmer, der styres af alt fra hormoner til tilfældet til fuldmånen.

Livet, der folder sig ud.

Men det kan være smaddersvært at bryde sin egen energi.

Især, hvis den er tung og lavfrekvent – og det er smertefuldt at være i, hvis vi sidder fast.

Vi kan låne hinandens nervesystem!

Og her er den rigtig GODE nyhed!

Vi lærer som helt spæde – ja faktisk allerede i livmoderen, at samregulere med andre.

Det starter naturligvis med vores mor, som vi deler alt med indtil fødslen – også stress-hormoner!

Og i vores første leveår bliver vi så ned- og opreguleret af vores nærmeste omsorgspersoner. Oftest mor- og far, men det kan være hvem som helst, der stiller sig kærligt og nært til rådighed for os.

Vi lærer gennem øjenkontakt. Smilerynkerne rundt om øjnene. Spejlneuroner. Ansigter tæt til vores. Løftede mundvige. Lyden af stemmer, der regulerer op og bliver lette, lyse og intonerer opad (dikke-dikke) med “smil i lyden”.

Strygninger, ae, kærtegn. Blive holdt tæt, når vi er kede, bange eller utrygge. Blive vugget og rokket. Mærke kropsvarme og fysisk kontakt.

Det er blot nogle af de måder, vi som helt små lærer at regulere os selv på.

Og den gode nyhed er…

Det virker stadig for os som voksne. Faktisk har vi BRUG for at regulere med andre.

Vi kan “ringe til en ven”.

Tale med vores fortrolige (kolleger, familie, nærmeste)

Få et langt kram.

Eller række ud efter hjælp og støtte- f.eks. hos en terapeut!

💫

Det er især en rigtig god idé, hvis vi er ‘stuck’ og føler os håbløse (og uden håb), magtesløse (og uden kraft), modløse (og uden mod).

Svingninger påvirker hinanden – og med åbenhed og velvilje, kan vi faktisk hjælpe hinandens svingninger i gang igen. Ligesom moderen til det spæde barn, der bliver trøstet, reguleret og beroliget.

Den øjenkontakt, blide stemme, nære trygge kontakt, vi kan skabe mellem hinanden kan hjælpe hele systemet – også det svigtede eller forstyrrede system – med at ‘heale’.

Faktisk viser forskning i nervesystemet, at vi ved hjælp af f.eks. samarbejdet en terapeut kan gå tilbage reparere også nogle af de tilknytningsforstyrrelser og traumer, der er opstået tidligt og i løbet af vores liv, ved at være i det terapeutiske trygge rum med én, vi har tillid til.

Det er stedfortrædende håb.

Og det giver netop håb. Og mod. Og kraft.

Håb for, at ting kan repareres, og knuder kan løsnes, og utryghed og forvirring kan lette.

“Jeg har rødvin og smøger, du ta’r bare… sidst var det mig, og du var der!” 🎶

PS – det næste halve år har jeg nedsat pris på Praktisk Parterapi og terapeutiske samtaler, mens jeg er i supervisionsgruppe. Du kan ‘så at sige’ låne MIT nervesystem og stedfortrædende håb og få støtte i et trygt, fortroligt og nærværende rum. Enten sammen med din partner – eller alene! Læs meget mere om et forløb individuelt eller med din partner HER

1 2 3 4 42