Hårde stoffer

Det er ikke nok at ændre kost og mentalitet for at få Fru Candida til at slippe sit greb.
Jeg har måttet tage hårdere stoffer i brug!

(Læs mit tidligere indlæg her, om hvorfor jeg udrenser denne sommer).

Jeg skal nok i senere indlæg fortælle om, hvad jeg spiser, hvorfor og hvordan – men først får I lige lidt baggrundsviden om en af nøglerne i forhold til at få Modersvampen svækket og tilbagetrukket.

Hemmeligheden

Jeg supplerer i detox-perioder kosten med naturlige svampedræbende og anti-inflammatoriske kost-tilskud og urter.

Altså: Hemmeligheden er at ‘nuke’ damen fra flere sider: både tage maden fra hende og kaste atombomber i hovedet på hende samtidig.

De rigtig erfarne detoxere kan en teknik med at svække hende over fire-fem uger for så derefter at kalde hende ud med en gang sukker og tæppebombe hende med svampegift. (Den er jeg ikke nået til at prøve – men logisk giver det meget god mening).

I senere blog-indlæg vil jeg gerne fortælle mere om vigtigheden af også at:

 • rydde op på det følelsesmæssige plan, så man ikke er angst/ængstelig.
 • sænke basis stressniveau, så damen ikke kan snacke på adrenalin og cortisol og de andre stresshormoner.
 • sove rigeligt. Helst også hvil og ægte pauser i løbet af dagen.
 • dyb hjertelig latter, masser af fjolle og hygge, så der bliver boostet de opløftende og immunstyrkende hormoner og nervesystemet afbalanceres.
 • forløsende gråd og tårer – når det kommer op.
 • fysisk berøring (kram, massage osv)
 • fællesskab og positiv social interaktion.
 • dybe vejrtrækninger (jeps – en af mine ekspertiser og et hjertebarn).

Men i denne artikel skal det handle om tilskud og urter. Naturligvis er det ikke på nogen måde sundhedsprofessionelle anbefalinger, da jeg ikke er uddannet. Så det er blot en samling af mine erfaringer og den viden, jeg har samlet sammen gennem mange års trial-and-error.

Mine favorit-urter:

Pau D’arco:
En sydamerikansk bark, der kan drikkes som te eller indtages i pilleform. Den er virkelig effektiv svampebekæmper i kroppen. Teen smager ok. Lidt bitter! Jeg forsøger at camouflere bark-smagen i andre anti-inflammatoriske teer, der smager mere af f.eks. lakrids.

Hvidløg:
Jeg har på begge kure fundet piller, der ikke smager af hvidløg. Heller ikke bagefter. Efter sigende skulle Candidasvampen virkelig ikke kunne lide hvidløget aktive stof allicin og ajoene (svovlholdige stoffer), som er bakteriehæmmende (antibakterielle).

Oregano (Vild) med højt Carvacrol indhold (vigtigt):
Jeg var meget heldig for 2 år siden på min sidste store detox-tur at finde Oregano i dråbeform med meget højt indhold af stoffet Carvacrol (vigtigt!). De indeholder antioxidant-fytokemikalier, der fungerer som naturligt antibiotikum (penicillin). Olien er brændende (nærmest ætsende) stærk at indtage, så den skal enten fortyndes (smager ikke godt alligevel) eller (som jeg gjorde) indtages i små kapsler. Man kan i helsekost-butikker købe gennemsigtige gelatine piller, som man kan skille ad, putte dråber i, samle og spise. Gamechanger! Nøj Fru Dame Candida kunne ikke lide dem overhovedet.

Kombinationen Cloves, Wormwood, Black Walnut & Grapefruit seed:
Jeg har fundet et økologisk kost-tilskud (købt på rejse i USA), hvor jeg under udrensning får disse fire ting: nelliker, malurt, sort valnød og grapefrugtkerner. Alle meget bitre og efter sigende enormt effektive som gift for Candida. Samtidig kan jeg som lille bonus nævne at de også renser andre uvelkomne parasitter ud af kroppen. Apropos pinlige og klamme ting. Men det kan jeg også fortælle mere om en anden gang… (Jeg har siden købt en pakke af det samme gennem Amazon i UK. Men nu med Brexit skal jeg lede andre steder for at det ikke bliver for dyrt).

Caprylic Acid: Findes i kokosolie og MCT olie. Tilfører kroppen gode oliekilder og skulle virke mod mikrober. Jeg drikker det sammen med blandt andet kollagen om morgenen. Men det har intet med Candida-udrensningen at gøre som sådan – andet end at det skaber en god morgenrutine, hvor jeg kan faste 16:8 eller 18:6 (Det kommer der et blog-indlæg om senere på sommeren).

Aloe Vera:
Drikkes (uden tilsat sukker) med eller uden klumper (altså aloe-kødet). Jeg foretrækker personligt uden. En succulent med helende egenskaber og en masse gode vitaminer (A, C, E, B, Folinsyre, Kalcium, Jern, Zink, Magnesium). Under Candida-udrensning er det støttende for tarmvæggen at drikke dagligt, da det heler den op, imens Candidaen gør oprør og river i stykker (for at overleve).

Probiotika:
Også mælkesyrebakterier hjælper med at genetablere og styrke tarmen og vende balancen mellem “dårlige” bakterier og dem, der støtter og styrker fordøjelsen. Personligt kan jeg godt lide at skifte mellem forskellige mærker. Mest for at prøve at få biodiversiteten løftet og flest mulig bakterier til at overleve turen gennem fordøjelsessystemet.

Prebiotika:
Ikke et af mine ekspertområder. Jeg ved dog, at det handler om at der er en række grønne grøntsager, der vokser over jorden (de kruciferøse), der omdanner gode bakterier i tarmen.

Enzymer og sådan:
Det betaler sig at kigge på enzymer også til tarmen. Jeg har overvejet Papaya-extract, men ved ikke nok om det, andet end at det støtter tarmens flora og udskillelse af affaldsstoffer. Jeg har også hørt, det er vigtigt at støtte dannelsen af mavesyre, så den er optimal – men har heller ikke nørdet ned i det endnu.

Vitaminpiller:
Endnu et område, hvor jeg ikke er så vidende og erfaring. Jeg har altid været lidt i tvivl om, hvor meget og hvor lidt jeg skulle tage. Jeg har i perioder skelet til den Funktionelle Medicin og Biopater og prøvet forskelligt af.

Flere urter/rødder til te, der støtter udrensningen:

 • Mælkebøtte
 • Marshmellow root (Althea-rod)
 • Pebermynteblade
 • Morgenfrueblomster
 • Gurkemeje (optages bedst med sort peber)
 • Ingefær

Jeg startede selv med at snuse rundt i helsekost-butikker (i både ind- og undland og på nettet) og lede efter ord som “Lever-støttende”, “Immunforsvarsstyrkende” eller direkte “Candida-udrensende”. Købte lidt her og der. Eksperimenterede. Taget lidt / drukket lidt… og mærket efter. Lyttet til kroppen. Observeret hvornår energien løftede eller dykkede. Brugt min dybeste intuition. Et kludetæppe af egenomsorg og selvbehandling. Der virker.

Men nøj, det er et broget marked dette tilskuds-marked. Alting koster desværre en formue og der er højst sandsynligt og ærligt en del, der bare bliver tisset ud, uden at gøre den mindste forskel.

Har du nogen gode erfaringer med vitaminer eller kost-tilskud til udrensning? Så smid en kommentar her eller på instagram.

OBS – alle råd i min artikel-serie er blot personlige erfaringer og “gennemprøvet-på-egen-krop” viden. Jeg er ikke sundhedsfagligt uddannet og tager ikke ansvar for, hvis andre prøver nogle af rådene af. Mærk godt efter eller sørg professionelle til råds!

2 Responses

 1. […] artiklen her med en række af de udrensende urter og bark, jeg bruger til […]

 2. […] et ashwagandha tilskud om morgenen sammen med mine candida-udrensede fire (læs indlægget “Hårde stoffer” her) og bruger gurkemeje (med ingefær og peber) både som shots og i […]

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.