Oversvømmelse

Man ser så tit på tv, hvor vildt det går for sig rundt om, nu da verden er af lave og på skift brænder, blæser, oversvømmer  osv. Skovbrande, hurricanes, jordskælv, flodbølger og vulkanudbrud – det vil ingen ende tage!. En global opvarmning, der som bekendt har usigelige konsekvenser. Det hele er blevet så ekstremt og voldsomt og det er virkelig skræmmende og ude af kontrol. Der er stor debat om årsagerne og de mange fascetter af ‘verdens forfald’ og jeg anerkender kompleksiteten og vil ikke gøre mig for klog på, hvorfor det går så galt – men blot her blive forskrækket over det.

De sidste 4 dage har jeg oplevet en lille flig af voldsomhederne, da der har været sindssyge stormfloder i New Jersey og Pensylvania, hvor jeg har boet torsdag-tirsdag. Lørdag åbnede himlen sig og det var ikke bare en byge… Jeg kørte på motorvej og fik godt en advarsel på min telefon (hvor den end kom fra!) om ‘flood warning’, og blev faktisk lidt forskrækket over at alle pludselig (og med god grund) kørte 25 km/t på motorvejen og man KUNNE faktisk ikke se 5 meter foran sig. Jeg var tæt på ankomst og nåede frem uden at sejle i grøften. Og så tænkte jeg ikke SÅ meget mere over andet end at lande hos Karins søde familie og få mine tasker i tørvejr og møde familien. Søndag og mandag regnede det en del af tiden igen – og endnu en gang var det altså ikke små søde sommerbyger. Og konsekvenserne var faktisk helt crazy. Veje blev lukket, biler flød rundt, og på parkeringspladsen ved den NÆRMESTE mall var der ½ meter vand, så parkerede biler SEJLEDE rundt. En hel lille by i nærheden, der blev oversvømmet, så 80 familier måtte evakueres med små både. Vandet stod op til en meter op inde i husene.

AV mave, for min min viden om skimmel og vands konsekvenser er det så forfærdeligt at vide, hvor mange steder vandets indtrængning fra sådan et par dage kan få årelange konsekvenser. Især hvis (når) der ikke er ressourcer til at få alt tørret ordentligt op.

Tæt på! Også Californien står i flammer lige nu. Faktisk hele strækningen, som Kathrine og jeg kørte for bare 2 år siden… Det ER altså ikke for sjov, og helt grotesk som der er vådt på den ene side og ild på den anden!

Jeg er nu nået til New York City. Personligt i tør-vejr- men stadig med voldsom regn omkring og også her er der flood-warnings. Jeg har købt et par fine sandaler, der kan tåle vandpytter og har min taskeparaply parat. Bor i det trendye kvarter Williamsburg med tonsvis af små hipster og millenial butikker og totalt meget stemning. Der er en subway linje direkte til Manhattan kun 3 blokke herfra og ALT det sunde man kan drømme om af friskpresset juice, økologiske salater og kombucha-bryggerier mv. De priviligeredes paradis! Det er her, hvor en af de skønne tv-serier “Younger” er filmet. Det går ikke min tanke forbi, hvor mange, der kæmper for livet og hverdagen i vandmasserne ‘lige om hjørnet’ – mens jeg går ned og køber en sugar-free økologisk iskaffe lavet på mandel… Kontraster!

Jeg tætpakker med kultur de tre dage, jeg er her og fredag hopper jeg på toget og tager til Rhinebeck, Upstate NY for at deltage i de 7 dages improviationskursus med Bobby McFerrin.

Ok – sidenote. GÆT HVEM jeg mødte på en rasteplads i New Jersey på vej ind til storbyen… Helt vildt syret og langt ude – men der kom selveste Mr. Bobby gående imod mig. Vi hilste og sagde på gensyn… Small world!

Nåmen tilbage til kulturen i NY. I går så jeg forpremiere til musicalen “Pretty Woman” og i aften skal jeg se en af mine absolutte yndlings “Dear Evan Hansen” (kan musikken udenad og har prøvet at få billetter i 2 år). Torsdag aften har jeg fået Staff-VIP billetter til “The Daily Show med Trevor Noah”, fordi jeg kender en af layouterne og SÅ kan der vist ikke presses meget mere ind i skemaet.

Om lidt vil jeg hoppe op og tage lidt billeder på tag-terassen med min lakrids-iskaffe i hånden og derefter hoppe på gaden og få købt noget morgenmad. På kontorlisten står noter og tekster til den kommende PopSalmer udgivelse – men det er en helt anden historie!

Kærlig hilsen
en meget forkælet og privilegeret tourist!

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.