Tag lige tre dybe vejrtrækninger, mens du læser dette!

Vi er del af en urolig tid, hvor vi nemt kommer til at holde vejret eller trække vejret overfladisk. Vi skal konstant navigere i slingrekurs, pludselige forandringer og skuffelser og forvirring. Meget lidt er, som det “plejer at være”.

Når vi ikke få luft nok, går nervesystemet i “overlevelsesmode”. Vores reptil-hjerne overtager styringen. Det giver os tre primære reaktionsmuligheder:

Kæmpe, flygte eller spille død.

Vores abstrakte hjerne sættes ud af spillet, og nervesystemet går i alarm-beredskab.Det kan blandt andet skabe:

  • En grundtone af ængstelse og indre uro
  • Tankemylder, der er svært at slukke for
  • Myrekryb, kriller, fniller – kropsligt ubehag
  • Hjertebanken
  • Tør mund
  • Svedige hænder
  • Tunnelsyn eller sløret syn
  • Åndenød og følelsen af at blive kvalt

Kan du genkende noget af det?

Det er alle dybt ubehagelige fysiske reaktioner, som vi derfor forsøger at flygte mentalt og følelsesmæssigt fra (som jo er en del af reptil hjernens primære repertoire – “Kom, vi stikker af”).

Ofte bliver det en følelse af at ryge “ud af kroppen”. Miste jordforbindelsen. Miste sig selv.

Vi trækker vejret sammen. 

Siden Danmark lukkede ned i marts 2020, har en større gruppe dejlige mennesker trænet vejrtrækning i ca. 15 minutter hver morgen, først i 6 uger i en gratis åben gruppe på Facebook og siden i 18 uger i en lukket kor-gruppe. Vi modarbejder nervesystemets overlevelses-panik og finder ro, balance og nærvær gennem simple vejrtrækningsøvelser.

I efteråret 2020 bliver der lavet flere små intense forløb, hvor vi genvinder kontakten til og kontrollen over vores krop ved hjælp af forskellige vejrtrækningsmønstre.

Kom med i september måneds pusterum.

Nu kan du komme med i det første forløb, hvor 99 deltagere allerede er forhåndstilmeldt. 

Et fabelagtigt fællesskab omkring vejrtrækning, hvor nærvær, hygge, oprigtig omsorg for hinanden og forbløffende tæt kontakt opstår mellem deltagerne, så der i flere situationer er opstået fine venskaber også i den fysiske verden.

Invester i et dagligt åndehul med 22 dage for kr. 295,-

For præcis det samme som en enkelt afslappende tur i Kolding Kurbad, der koster kr. 295,- bare for indgang uden massage eller ansigtsbehandling eller frokost, kan du nu deltage i 22 dages september Pusterum.

Vi starter søndag d. 6. september kl. 21.00 i en privat Facebook-gruppe med en guidet aften-vejrtrækning, og fortsætter alle hverdagsmorgener kl. “ti-i-syv” (6.50) med at træne vejrtrækning.

Også de tre efterfølgende søndage kl. 21.00 er der vejrtrækning. I alt 19 sessions – og en unik mulighed for at lave en vedvarende forandring i dit nervesystem og ny god vane med at trække vejret dybt. Alt kan ses på replay.

MELD DIG TIL VED AT KLIKKE HER!

Har du spørgsmål, er du naturligvis meget velkommen til at skrive til mig: janne@jannewind.dk

Kærlig hilsen
den digitale korleder,
Janne Wind

PS – Vil du lige prøve det først?
(KLIK HER for at komme med i gruppen).

Hvis du godt lige vil mærke, hvad pusterummet går ud på, inden du investerer i vores september forløb, så er der tre gratis muligheder i den kommende uge:

Kl. 21.00 i aften (søndag) er der aften-vejrtrækning i det åbne pusterum på Facebook

Tirsdag morgen (1/9) kl. 6.50 er du inviteret til den første af to morgenvejrtrækninger i samme gruppe.

Torsdag morgen (3/9) kl. 6.50 den anden gratis morgenvejrtrækning i denne uge.

Tidligere deltageres anbefalinger:

Læs her hvad tidligere deltagere har sagt om Pusterummet:

“Vi trækker jo bare vejret sammen, og nogle gange når vi at drikke en kop kaffe. … Jeg har forsøgt at forklare det en hel del på det sidste. Det der virker bedst er: “Vi mødes online og trækker vejret med vilje. Nogle dage laver vi en beroligende vejrtrækning, andre gange en opkvikkende og nogle gange er det en vejrtrækning som er specielt god for sangere. Og så er der mange, som når at sige godmorgen i chatten, og ofte er der et par stykker, som fortæller lidt om deres planer for dagen. Det er en virkelig rar måde at starte dagen på.”

“Jeg var til lægen i går angående senfølger af Covid19. Hun er meget begejstret for at vi trækker vejret sammen her om morgenen. Pusterummet er og har været “kunstigt åndedræt” for mig igennem hårde tider. Samtidig er det et “åndehul”, hvor alle er søde og omsorgsfulde. Jeg har det altid bedre efter et pusterum.”

“Det er SÅ godt for krop og sjæl, humør og den online kontakt til andre mennesker. Her finder du ud af, at du ikke er alene i verden.”

“Føler at jeg tager mit liv tilbage – styrke, kvinde i eget hus – egen krop”

“Det giver et fællesskab at vide at der er andre der sidder og trækker vejret samtidig med Janne og jeg. Jeg er ikke alene om at ønske mere styr på min vejrtrækning. Her leger vi med firkanter, cirkler, trekanter og meget mere. Her er der plads til alvor, sorg, tosserier og fest. Vi får hjælp til selvhjælp. Der opstår venskab på kryds og tværs af landet ( verden). Et Forum jeg ikke ville være foruden.”

“I Pusterummet er det skønt at trække vejret sammen. Læren om de forskellige vejrtrækningsøvelser. Samt fornemmelsen af vi sidder ved samme bord. Skærmen er usynlig, Janne sidder med os omkring bordet, med strålende øjne & hvad jeg sætter meget højt, øjenkontakt.”

“Jeg synes det er svært at fortælle, hvad der præcis gør pusterummet unikt. Det gør mig lyttende til mit indre, til jer, til Janne.. der er ligesom en umiddelbar tilkendegivelse og anerkendelse af hinanden og jeg føler mig altid fyldt op med indre ro og kan gå dagen imøde på en mere balanceret måde.”

“Pusterummet er der hvor jeg finder ind til min indre ro, slipper dagens stress, uro og spændinger. Kommer i flow.”

“Pusterummet har for mig bevidstgjort HVOR vigtigt det er at trække vejret rigtigt. At Janne så er en fantastisk nærværende og givende formidler giver pusterummet uendelig dimension. Tak for at lære dig at kende. En daglig mental egen omsorg og indre rengøring.”

“Jeg har altid hørt at vi ikke skal tænke over at trække vejret. Det trækker sig selv. Men… hvis man har prøvet at opleve angst, uro, stress og andet, så finder man hurtigt ud af, hvor vigtigt det er at lære vejrtræknings-teknikker, som virkelig kan hjælpe og være selvhelbredende. Det virker fantastisk for mig. Det har jeg aldrig vidst. Derfor er det en gave til dig selv at deltage og lære de forskellige vejrtrækningsteknikker. Janne er en fantastisk læremester, som man føler, man er helt tæt på, at man er i stue med. Kan varmt anbefales.”

TILMELD DIG HER

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.