Sjælfuld sang… om at være korleder!

Det er en helt særlig oplevelse at være korleder. Man bliver katalysator for energi, oplevelser og relationer hos en større gruppe mennesker. En slags jordemoder og fødselshjælper for mange sangeres personlige udviklingsrejser og sang- og korudvikling. Man har ansvaret for at skabe og vedligeholde et rum, som for mange travle sangere er deres primære fritidsaktivitet og prioritering.

Det er lidt som at være gartner i en kæmpe have. Der skal gødes, plantes, luges, vandes og høstes på de rigtige tidspunkter. Og samtidig er man afhængig af, at solen skinner og det regner i passende mængder. Ting under ens kontrol og masser af ting udenfor.

Korsangerne mødes uge efter uge, mange af dem år efter år. For mange ser de hinanden oftere end de ser andre venner og familiemedlemmer. De oplever intense endorfinudløsende glædeshormonproducerende situationer igen og igen. De optræder sammen, de sveder sammen, de rejser sammen. De bliver nære venner, åbner ‘døre’ for hinanden også i andre sammenhænge og nogen bliver endda gift og får børn sammen.

Det er et helt særligt ansvar at være korleder. Det er et commitment, uge ud og uge ind at sikre at korttids- og langtidsplanlægning holder. At der er en retning, det optimale antal optrædender og events, og samtidig plads til spontanitet. At der tjenes penge og samtidig prioriteres velgørenheds optrædener. At der er pædagogisk flow og snorlige udviklingsplaner, samtidig med en lydhørhed for de involverede sangere og deres behov.

Til de store koncerter skal ALT dette gå op i en højere enhed. Krop, sjæl og stemme – det hele skal synge. I samklang og harmoni. Sætlister og rækkefølge skal være optimeret med overgange, dynamik og potentiel (og forhåbentlig) forførelse af publikum. PR skal være på plads, plakater skal være hængt op og pressen inviteret. På det rigtige tidspunkt. Publikum skal tiltrækkes. Café skal være organiseret og boller skal bages, så de lige præcis dufter af velkommen på det rigtige tidspunkt. Numre skal være indstuderet og allerhelst være plukkemodne lige på dagen, så de ikke føles gamle og fortærskede, ikke føles overfladisk nervøse og usammenhængende – men stadig er friske og samtidig klar til at røre, begejstre og swinge.

Det er en helt særlig glæde og tilfredsstillelse at være korleder. Når det hele går op i den højere enhed, man har drømt om, planlagt efter og investeret i.

Lørdag d. 5. december har gospelkoret SoulSingers julekoncerter med solist Laura Kjærgaard. Det foregår i Bykirken, Østergade 57-59 Odense. Kl. 16.00 og kl. 19.00 Overskud går til julehjælp i Odense (arrangeret af Bykirken).

LYKKES DET? Kom selv og se…

SoulSingers julekoncerter 2015

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.