Sommerkoncerter og byggeaffald

Det er en smule overvældende at skulle afslutte en i øvrigt fantastisk sæson med masser af kor, bunkevis af koncerter og store oplevelser samtidig med, at jeg render rundt med murerstøv i håret, træsplinter i fingrene efter nedrivning af mærkværdige skure og jord under neglene. Det er stort at blive husejer – og selvom der går et par måneder før huset er indflytningsklart og jeg selv er udflytningsklar, har det totalt overtaget mit fokus lige nu at forhandle priser på papiruld til tagisolering, vælge stern-plader til nyt tag og overskue køkkenelementer. Jeg fik nøglerne til Rumles og mit lille hus i Sønder Nærå på Midtfyn i mandags for en uge siden, og vi er allerede gået på med krum hals. Totalt ukontrollerbart og uoverskueligt – og både spændende, lærerigt og faktisk en slags skægt. En ny “baby” på en front, der har været forsømt i mange år som lejer.

HELDIGVIS – kan man næsten sige – er der stadig ting, der er totalt i min kontrol, og det er al musikken til de kommende og afsluttende sommerkoncerter. Dejligt at afslutte korsæsonerne med fede optrædener, og bare lige for en god ordens skyld ridser jeg dem lige op her (overblikket kan fås på sidens kalender)

På mandag optræder såmænd både projektbørnekoret med næsten 50 skønne unger, der frygtløst kaster sig ud i dansende performances af Justin Timberlake, Adele, MGP, Alberte og meget mere. De kan høres kl. 13.15 til Ryslinge Højskoles Grundlovsmøde, hvor talen holdes af Margrethe Vestager, og gospelkoret SoulSingers derefter (14.30-15.30) holder sommerafslutningskoncert med hightlights fra forårets store gospel- og gallakoncerter (Så I anmeldelsen? Det var bare SÅ vildt at synge for Dronningen…) Hele Grundlovsmødet er ganske gratis!

Torsdag d. 8. juni har vi spontant kastet os ud i en sommerkoncert med Pop’n Soul (Årslev Kirke). Vi har ellers sunget 6 koncerter allerede på 4 måneder (og holdt to kordage – gang i os!) og troede egentlig, det skulle være sommerferie snart – men da vi optrådte i torsdags til musikgudstjeneste gik det bare så mega-godt, at vi blev enige om LIGE at arrangere en koncert mere. Det er ganske gratis at være med til, og kan man lide hvad man hører, kan man købe en kop kaffe efterfølgende, synge med på fællessange og workshopsange i menighedshuset og evt. smide en skilling i korets Islands-tourné indsamlingsbøsse.

Søndag d. 11. juni optræder børnekoret igen. Denne gang med hjælp fra PopSalmer trioen til musikgudstjenste i Sønder Nærå Valgmenighed.

Tirsdag d. 20. juni optræder Ryslinge Højskoles teaterelever med korsang til deres afslutningsceremoni

og Fredag d. 23. juni er det blevet Ryslinge Efterskoles elevers tur til at synge afskedskor.

OG så har jeg vist kor-sommerferie for denne gang… ‘og hvilket forår blev det’… – heldigvis med mig tilbage med opadgående helbred og ligeså humør og overskud!

Det skal der dælme også til i sådan en hus-ombygning. Jeg har købt det her fine lille gule murstenshus fra 1970, der bortset fra temmelig mange lag maling indendørs og 8 tilbyggede og temmelig ukurante skure (ja, man må spørge sig selv HVORFOR… aldrig har jeg set så mange umotiverede søm og skruer banket i træ) stort set ikke er rørt siden. Et ægtepar har boet der i alle årene, og da han døde for 4 år siden, har hun måttet affinde sig med, at det var tid at flytte i noget mindre. Så det meste skal skiftes og opdateres. Tapet, køkken, tag, osv osv – og haven skal have en ordentlig omgang, når altså først skur-parken er blevet lagt ned. Det skal nok blive SÅ fint alt sammen – og det er MIT…

Det er vablerne og hudafskrabningerne efter søm og hjørner og træ også – men pyt, de healer igen.

Jeg ser frem mod målet: At have et fuldt fungerende HJEM med hjemmestudie, hyggekroge, plads til både Rumles computerhjørne OG store trommesæt – og plads til elever, workshops, fyraftens-drinks med vennerne, overnattende gæster og havefester. Det er i sandhed en ny epoke, der starter… Men jeg må løbe – container til byggeaffald fra de første 2 nedrevne skure er netop sat op 😀 og det smider jo ikke sig selv i, vel…

 

2 Responses

 1. Lise
  | Svar

  Åhhrrr, du er SKØN Janne. Hvor er det dejligt at opleve du har fået energien tilbage, og at dit helbred stadig får det bedre. Hav nu en skøn sommerferie med masser af byggetanker og -rod, og som du siger: så skal det nok blive fint alt sammen!! – Dét er jeg slet ikke i tvivl om… masser af kærlige tanker, Lise

 2. Anja Sørensen
  | Svar

  Hvor er det spændende at følge med i dit liv dejlige Janne. Stort tillykke og Guds rige velsignelse over det hele.
  Knus Anja fra SoulSingers

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.