Syng i kor, Forår 2014

kor, workshops, teambuildingDet kan altså bare noget helt særligt, når vi synger sammen. Det er dejligt at synge alene og høre sin egen stemme, men det løfter taget til et helt andet niveau, når der er mange, der fylder et rum op med lyd. Som om afstanden mellem os bliver mærkbart mindre.

Jeg har ledet kor hele mit liv. Faktisk tilbage fra jeg som 9-10 årig fik de andre spejdere til at synge flerstemmigt, mens jeg klamprede 3-4 akkorder til. Eller da jeg som 12 årig syntes at den oldgamle organist i det lokale vestfynske kirkekor var for forstokket, og foreslog OG indstuderede at vi sang tre-stemmigt Amen efter velsignelsen til en Gudstjeneste, så præsten nær var faldet ned af prædikestolen. Eller da jeg som 17-årig i gymnasiet på vores studietur til New York indstuderede “Der er et yndigt land” trestemmigt med hele klassen, som vi så fremførte for en vældig imponeret amerikansk HighSchool. Eller da jeg senere samme år var Kapelmester og arrangør på forestillingen Cabaret som Odense Katedralskole satte op. Eller da jeg som 21 årig fik mit eget første aftenskolekor i Lyngby, hvor vi sang Benny Andersen og Stevie Wonder og meget andet godt. Eller da jeg som 24 årig blev headhuntet til at lede det dengang 100 mand store aftenskole-gospelkor Sound of Gospel, og knap kunne andet gospel end de tre sange jeg havde lært af Etta Cameron i Universitets kor… and the rest is history.

Korarbejde er som et giga-puslespil (vi snakker 2000+ brikker – det kræver noget af et spisebord!). Eller en sudoku hvor alle tallene skal passe sammen og gå op. Der er så mange parametre, der skal falde på plads: klangen skal være afstemt, korstemmerne skal have dynamik, balance, timingen skal være på plads, energiniveau og indlevelse skal matche osv osv.

Og det er så til gengæld også en nær-himmelsk oplevelse, når de gør.

Her til foråret er der forskellige muligheder for at synge sammen gennem OpenUp:

SoulSingers – nystartet gospelkor med base i Bykirken i Odense.
Pop ‘n Soul – rytmisk kor, hvor vi synger radio-kendte hits. Øver hveranden torsdag i Ryslinge.
Privat workshop – saml veninderne, lav et festligt indslag til fødselsdag eller festlig lejlighed. Syng sammen!
VokalDeLuxe – deltag i en selvudviklende sangworkshop i en tryg og hyggelig cirkel.

Fandt du ikke hvad du søgte? Skriv gerne til os: 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.