Transitioner & dynekontor

back in bedOnline ‘støj’ er der ikke så meget af fra mig for tiden, hverken på blog eller FB. En blanding af travlt og sygdom i hytten (Rumle ligger stadig på 10. dag, og jeg har dælme også lige taget mine ture) har reduceret online hygge og deling væsentligt. Hele systemet har været i seriøs overlevelsesmode. De sidste par dages ‘dynekontor’ har dog så småt igen fået gang i biksen, og nu sætter jeg i forårs gear (ok – helt ærligt. Kontoret er stadig ‘under dynen’, men alligevel… Det føles som forår).

Jeg elsker transitioner. Ikke mindst fra vinter til forår – og 1. marts er (uanset vejr!!) symbol på, at nu trækker vi en streg i sandet og starter på en frisk. Faktisk brugte jeg alle oprejste timer lørdag på den vildeste forårsrengøring. Sådan én, hvor man tørrer alle de hjørner, der ellers ikke ser dagens lys. Det er udrensning på alle planer, og jeg var helt høj og let, da jeg hoppede tilbage under dynen igen. De sidste influenza-rester blev skyllet ud og væk.

Bare fordi jeg ikke deler, er det nu ikke fordi der ikke ER noget at fortælle om her fra. Faktisk er der forår også i min virksomhed, og lige om lidt springer min første CD i eget navn ud. Det kan jeg nu også blive høj og let af. Siden PopSalme eventyret startede for mere end 1½ år siden, har vi indspillet sangene i hjemmestudiet. Det var ikke tanken, at de skulle bruges til andet end demo, Youtube og internt brug – men nu har de fået en seriøs gang gødning. Da vi udgav Melodibogen i november 2014 opstod der nemlig efterspørgsel på CD. Mange sagde “- uh flot bog, men jeg kan ikke spille klaver… kan jeg købe CD?”.

Det tyggede jeg lidt på, og tog så de halvfærdige demoskitser til forlaget og spurgte, om vi kunne gøre noget med dem. Dygtige musikere blev hentet i studiet, numre blev pimpet og pudset og upgraded og de resterende indspillet. Der blev leget og mixet og med hjælp fra en dygtig producer, der gav finishing touch på hele molevitten er alle 25 numre fra bogen nu på vej i trykken og udkommer 21. marts ved en kæmpe release koncert i Jakobskirken i Roskilde.

elsker min sengDet er ikke første gang, jeg er solist på CD – og med de tre skiver fra Arne A’s hånd, føler jeg mig efterhånden dreven som studie-sanger og solist. Men det er første gang, jeg har taget det fulde ansvar for den kreative proces ift hvordan en plade skal lyde. Processen har været inspirerende, frustrerende, opløftende og uoverskuelig. Der skal træffes så mange valg – og fravalg – og det har været en blanding af at være tro mod sangene, og udgivelserne i bogen, og samtidig være kreativ og kunstnerisk og forsøge at skabe en lyd og et univers, der er rart at sætte i ørerne til… forårsrengøring, søndagshygge eller gåture i skoven.

I virkeligheden er det fuldstændig crazy at udgive alle 25 sange på én gang, og min vanlige stolthed har jo selvfølgelig gjort, at jeg har nægtet at gå på kompromis med kvaliteten, så det har igen været 4 måneder med 80 timers arbejdsuger. Heldigvis betaler det sig nu, hvor det værste er overstået – og hvor jeg bare skal glæde mig til at præsentere det for jer.

Og det bedste – jeg skal ikke præsentere det alene: intet mindre end 7 (!) kor, et par dygtige solister og et lækkert band skal give den SÅ meget gas om (gisp) mindre end tre uger. Træning er i fuld gang, og jeg har været omkring Bagsværd, Roskilde og Vesterbro for at indstudere, støtte op og klappe begejstret i mine buttede hænder over hvor fedt det er, når sangerne med klang, krop og hjerte fortolker og formidler.

Who am I kidding – der bliver såmænd nok også 80 timers arbejdsuger den næste tid, for listerne er lange over ting, der skal klares og gøres, før jeg kan stå med de færdige CD’er i hånden og koncerten klar til play. Det var vist også en lille hvid forårsløgn, da jeg sagde at de VAR på vej i trykken… jeg mangler liiiige at få lagt en enkelt lead (svært med influenza-stemme), sendt til den sidste masterering og få lavet et færdigt cover og så drømte jeg faktisk også om at lægge sangene på Youtube én for én i ugerne op til koncerten. Nu skal jeg ikke give nogen forårsstress (heller ikke mig selv…) men der skal helst også sendes presse-meddelelser, laves koncertprogram, skaffes lys og en 15-20 andre ‘småting’.

vintergaek (2)Jeg når det hele. Det ved jeg. Det plejer jeg! Og hvor er det dog bare dejligt, at det kan foregå med vintergækker i vaser, i gennemsnit én kat på dynen ved min side, og forårsfornemmelser gennem de nypudsede ruder (ok, glorien er vist også pudset!) – og hvis jeg er rigtig heldig, når jeg ovenikøbet det hele, inden birkeallergien går amok lige om lidt.

Jeg elsker transitioner. Marts – sæt i gang!

PS. Fik jeg sagt, at ét af de syv kor til koncerten er en reunion af mit elskede Sound of Gospel fra Kbh? Og at et andet er det skønne rytmiske kor Koriosum, som jeg var i Italien med? Tror I lige, jeg glæder mig alligevel, når jeg stjæler 5 sekunder til at mærke efter…

  1. Hanne
    | Svar

    Det er godt for mig at følge dig i alle dine gøremål. Jeg har flere gange været med i workshop eller kor med dig.Jeg forstår næsten dine tur under dynen som genopladning efter alt det, du yder til glæde for andre med din energi,inspiration og glæde ved arbejdet med kor og musik. Tak.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.