Udbrud

Som jeg har passeret månedens dag 28 og altså været på detox nu i 4+ uger, mærker jeg ting komme til overfladen.

Udrensningen er nået til næste fase, hvor jeg er som en vulkan af nyt og gammelt lava, der ihærdigt bobler til overfladen. Gamle fortrædeligheder og skuffelser som drivkraft, nyere skuffelser og nedture som vedligehold i et udbrud af følelser og gas-arter, der er letantændelige, brand-og eksplosionsfarlige.

Arghhhhhh

Hold nu OP, hvor kan man dog mærke sig selv, når man ikke dulmer systemet overhovedet og kroppen er helt renset og rå. Tak for kaffe (som jeg forøvrigt stadig ikke drikker).

Som om alt, jeg nogensinde har været ked af eller vred over bliver genbesøgt. PMS gange 1000.

Lyn og tordenvejret over Nordvestfyn den sidste uge kan nærmest ikke følge med.

Hos mig bliver følelserne så voldsomme, så de nærmest sætter sig som angsanfald.

Samtidig med denne rutche-tur af nyt og gammelt, bryder min krop ud. Helt klassisk, når man udrenser er uren hud i ansigtet. Det har jeg slet ikke, og faktisk ser hud og øjne allerede klarere og renere ud.

Men den iboende “shingles” virus (på dansk helvedes-ild), som ligger på lur i nervesystemet er i udbrud.

Av for P*%&%!

Herpes Zoster (den korrekte betegnelse for helvedesild) er ligesom sin kusine (eller Zøster) Herpes Simplex (den ved munden) en rigtig satan, der bryder ud, når systemet er stresset eller presset.

For mig også en helt klassisk reaktion, når jeg udrenser og det virker!

Og det hele virker heldigvis. Jeg er fuldstændig clean og på helt steady kurs med urter, teer og alt det andet snorlige candida-udrensede fokus, jeg har beskrevet i tidligere indlæg her på bloggen. På morgen har jeg holdt kursen i en måned. Og endda klaret at forbrænde 30.000 bevægelseskalorier også.

Heldigvis for det! Så er udbruddet ikke for ingenting.

Zoster og Simplex

Herpesformerne ligner hinanden på en række punkter. Begge er et større eller mindre område, der først klør/stikker for så at bryde ud i blærer og stærke jagende smerter.

Som bekendt for mange sidder forkølelsessåret ved munden, mens Zosteren kan bryde ud andre steder. Jeg har haft den boende i kroppen i årtier og heldigvis slår den sjældent ud.

Når den gør er det på håndled, under fødder eller på tæerne hos mig – og lige nu har jeg et kæmpe og smertefuldt udbrud mellem to tæer på den ene fod.

Zoster varianten er i virkeligheden en reaktivering af den skoldkoppevirus, man har liggende sovende i systemet, når man har haft dem som barn. Og i modsætning til den almindelige forkølelsesvirus ved munden, kan disse udbrud gøre mig rigtig syg med feber, hovedpine og træthed. Det opdagede jeg så ikke, fordi jeg havde udrensningsmigræne og feber hele sidste weekend.

Kom ikke for tæt på…

Lige nu er der altså to meters afstand til alle i denne fase, hvor alt gør ondt udvendigt og indvendigt, og jeg er så gal i skralden, så jeg får helt ondt i ryggen af at holde på det hele.

“Torden og lyn på Voldbygaard”, kalder de mig 😉

Jeg satser på

…at alt bliver bedre i næste uge

Nu står den på weekend her, hvor vi kan rydde foreløbig op efter at have afsluttet første del håndværkere.

En weekend, hvor jeg vist også skal råbe ud over havet og ligge i fosterstilling på badeværelsesgulvet og kramme en pude, og slå lidt i min dyne og sove. Bare sove!

Seriøst! Alt bliver bedre i næste uge!

God weekend fra Janne

PS – dybe vejrtrækninger hjælper mig. Især sammen med andre. Søndag aften kl. 21.00, hvor det jo er blevet august, smugstarter jeg på de fantastiske cirkler, vi har sammen i pusterummet. Der er to versioner: En gratis i den store gruppe (som er søndag aften mm) – FIND DEN HER, og et mere intensivt forløb, der typisk varer 3-5 uger online hver dag, som man så investerer en slat af de penge, man ikke er taget på festival i løbet af sommeren for. De intensive hold fortæller jeg om på nyhedsbrev samt i den åbne gruppe – så kig ind!

3 Responses

 1. Kristina Løfgren
  | Svar

  Åhh, Janne. Pas godt på dig selv. Hvor er du imponerende stædig og vedholdende. Det skal nok blive godt. Det er jeg sikker på. Tanker til dig fra Kristina ❤️

 2. Marianne
  | Svar

  Du er simpelthen fantastisk sej. Jeg beundrer dig for at holde ud. Men hold da op hvor er det en drøj udrensning du har gang i. Jeg håber at du får det så godt, når du er på den anden side. 🤗👍

 3. […] indestængte (og udadvendte) følelser, jeg fortalte så malerisk om i indlægget i går forsvandt heldigvis med støv og malertape, og dagen i dag har haft en helt anden […]

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.