52570Vi kender dem fra skolen og kirken. Salmerne, der tit var svære at synge med på. Vi glemmer aldrig, at I østen stiger solen op eller at, Morgenstund har guld i mund, men: Det ligger ikke ligefor at bryde ud i sang, eller nynne med på de gode gamle af Grundtvig og Ingemann. Anderledes forholder det sig, med fx Benny Andersens eller Sigurd Barretts let tilgængelige kompositioner. Vi får lyst til at synge med på det meget danske, og vi kan ikke sige os fri for den stille glæde det er at blive et med både tekst og melodi. Den danske sangskat er stor og værdifuld, men mange af teksterne har melodier, der er både 300 og 400 år gamle.

 

CD cover

Den danske salmetradition fortjener et alvorligt facelift. Teksterne skal nydes på ny og til tidsvarende melodier. Efteråret 2014 udkom Melodibogen PopSalmer med 24 nye melodier til Ingemann, og marts 2015 fulgte alle sangene på en dobbelt CD. I 2016 udkom der yderligere 36 melodier til tekster af Grundvig (Melodibogen 2) og der arbejdes for tiden intenst på en Kor-bog med CD til Grundtvigs juletekster, som udkommer i 2018. Alt er udkommet på Nordens største forlag Edition Wilhelm Hansen.

Vi har sat os for at genoplive og oplyse det høje Nord med nye poppede, swingende og lette melodier og ny musik til gamle kendte klassikere. Vi vil ud til skolekorene, til højskolerne, til efterskolerne, til konfirmanderne. Til morgensang, til sangaftner, til hygge, til sjov og til alvor. Til alle steder, hvor den danske sang synges og det musikalske fællesskab dyrkes – og hvor der er åbenhed for og ønske om fornyelse.

 

Projektet har sin egen hjemmeside: PopSalmer.dk, hvor man kan læse meget mere om udgivelser, koncerter og workshops – og du kan købe alt materialet i OpenUpShoppen HER.

 

 

210315-2