Mit navn er Janne Wind. Jeg er SUCCENERGIZER og arbejder med sang, selvudvikling, succes og den gode energi i en powerfuld og opløftende kombination. Jeg leder Danmarks største kor i Odense og har i foråret 2020 opfundet Danmarks første rytmiske online kor, hvor alle kan være med.

Kort fortalt er jeg uddannet sanger fra Rytmisk Musik-konservatorium i 2006, og har de sidste mange år haft fingrene i adskillige musikalske projekter, kor, indspilninger og meget mere. Jeg er stifter af virksomheden “OpenUp – sjælen synger”, og jeg har lavet denne hjemmeside for at integrere og optimere mine mange arbejdsområder, kursus-udbud og samtidig for at skabe et sted, hvor jeg kan dele den store viden om og kærlighed til musik, kor, god energi, livet som selvstændig – håber du finder hvad du søger!

Herunder kan du læse mere indgående om min baggrund og mine uddannelser.

Min baggrund er mange års uddannelse og efteruddannelse indenfor musik, sang og selvudvikling. Først 8 år på Københavns Universitet med Musikvidenskab og Engelsk, dengang jeg egentlig troede jeg skulle være gymnasielærer. Så heldig var jeg, at jeg fik en af Danmarks absolut dygtigste korlærere Morten Schuldt-Jensen som underviser, og jeg fik flere års virkelig værdifuld klassisk træning som dirigent og korleder. Til gengæld kneb det mere med at få afsluttet det sidste halve årsværk, nemlig universitetsspecialet. Og selvom flere tilløb blev gjort, trak sangen og den praktiske musik mere og mere i mig. Jeg ledede nu flere kor ved siden af studierne, underviste på forskellige musikskoler og sang flere og flere jobs selv. Og den bedste undskyldning og dermed overspringshandling jeg kunne finde var, at søge ind på Konservatoriet. Ind kom jeg i første overraskende forsøg – og i 2000 startede jeg som sanger på ML-linjen på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Jeg finansierede studierne (det der SU-noget var jo slut for længst) ved at udvikle en masse koncepter, undervise, lede kor og lave teambuilding med virksomheder. Jeg sang også temmelig mange jobs især med vokalgrupper, og har siden 2001 været leder af forskellige konstellationer af Pop- og gospel a cappella grupper og sunget med en masse steder.

Som årene gik var det nødvendigt for mig at søge mere og mere støtte også fra den alternative og mere spirituelle verden, for at have både jordforbindelse og styrke til at kunne holde det konfronterende liv som udøvende musiker i en benhård branche. Jeg tog derfor en uddannelse som åndedrætsterapeut, og har læst og studeret en lang række klassikere indenfor det man sådan lidt bredere vil kalde New Age og Spirituel Psykologi. Mange kurser, også online og mange fantastiske oplevelser, der har givet min undervisning og dermed hele min business et gevaldigt løft. En lang række af de værktøjer og koncepter, jeg har udviklet (blandt andet VAKE-up-systemet) er inspireret af denne lidt skæve vinkel på verden. For selv at stå bedre i den og inspirere andre til at gøre det samme. Jeg er også certificeret regressions-terapeut og under uddannelse som lydhealer.

På et tidligt tidspunkt vidste og sansede jeg, at jeg har en særlig evne til at bruge min intuition, og meget hurtigt mærke ind i et rums og en forsamlings energi og dermed have adgang til at arbejde med den. Det er redskaber, jeg bruger hele tiden, når jeg er med mennesker, både ‘one-on-one’ i stemmetræning, sangundervisning og forskellige former for coaching – og især når det er grupper, kor, eller virksomheder, der arbejder eller synger.

Gospel har betyder utroligt meget for mig. Der er en helt særlig energi og kraft i den måde at synge på. Det samler mennesker. Det åbner mennesker. Det åbner mig. Det er nemt at overgive sig og det er SJOVT at synge. 13 år som korleder for Sound of Gospel ændrede mit liv. Skønne mennesker, store oplevelser, rejser, tv, indspilninger, fede koncerter og workshops. Efter tre års pause har jeg startet noget nyt op her igen. Nemlig gospelkoret SoulSingers med base i Odense. Kor er i det hele taget bare skønt. Jeg har siden 2012 ledet en et stort kor i Ryslinge med fokus på sammenhold, god energi og sange, man gider synge med på. Koret hedder Pop ‘n Soul. Og i 2018 startede vi det, der nu er blevet Danmarks største: nemlig ODEONS rytmiske kor, der synger en gang om måneden i kulturhuset ODEON i Odense. Under corona-karantænen, hvor al musik og sang er lukket ned, har jeg startet Danmarks Rytmiske online kor, der udelukkende øver online. Foreløbig 5 sæsoner med op til 220 sangere deltagere med 7 live-sendinger om ugen.

Workshops (ugekurser, weekendkurser eller kortere workshops og events) har været en uvurderlig kilde til glæde, energi og oplevelser. I fem år var jeg kursusleder på et koncept “Gospel Gør Glad”, hvor netop kombinationen af sang, kor og selvudvikling (blandt andet stemmeværd og åndedrætsterapi) samlede og udviklede hundredvis af kursister. Også konceptet VokalDeLuxe med mindre grupper og stort personligt udbytte er en personlig favorit hos mig, og tre sæsoner som underviser i Powerfuld Personlig Performance på Ryslinge InnovationsHøjskole og efterfølgende 4 sæsoner på Teaterhøjskolen samme sted, har også sat varige spor i mig. Aktuelt underviser jeg også på DJØFs efteruddannelse, hvor jeg har både grund- og masterhold i PPAPP (Powerfull, Professional, Advanced, Personal Performer).

Det har været virkelig vigtigt for mig at rejse. Især kombinationen arbejde + rejse er helt fantastisk. Indtil nu har jeg været over en stor del af jorden med både koncerter, worshops og undervisning, og jeg er langt fra færdig. Verden kan bare komme an, kan den.

Det nære er også vigtigt for mig. At vi passer på hinanden og gør det godt helt tæt på. Vi skal ikke kun samle ind til de fjerne katastrofer, vi skal starte med at passe på hinanden lige her, hvor vi er. Gøre en forskel og så lade denne kærlighed og glæde sprede sig. Løfte i flok. Med SoulSingers i Odense har vi samlet mere end 80.000 ind til Julehjælpen i Bykirken, og også deltaget i en række velgørende begivenheder for blandt andet Kræftens Bekæmpelse. Det har altid været vigtigt for mig at skabe gode rum, som mennesker kan være i – ikke mindst online. Og i 2008 var jeg med til at starte en online organisation for syge og pårørende op, hvor man kan dele sine sorger og glæder med andre ligesindede. Jeg har altid elsket at synge og optræde i velgørende sammenhænge. Så giver det mening at have et talent, når det kan bruges der.

Aktuelle projekter er der nok af – boldene bliver kastet højt op i luften og jongleret med begejstring. De sidste 14 år har jeg genfundet min indre komponist og lavet først samlingen Sines Sange, og siden konceptet PopSalmer med to melodi-bøger (i alt 60 nye melodier udgivet), en dobbelt CD. Senest en korbog med arrangementer af 12 Grundtvig julesange, der også er udgivet på CD.

Samtidig er jeg sangerinde på tre CD-udgivelser med tekst og musik af Arne A fra Poetfabrikken, hvor vi turnerer i ind- og udland gennem de sidste 13 år.

På den private front er jeg bosiddende på fantastiske Voldbygaard v. Middelfart, hvor vi har Riddersal og korstald med workshops, koncerter, fællessang, sangundervisning og meget mere. Vi har hjemmestudie og plads og tid til indspilninger, elever og mindre kurser. Læs mere om Voldbygaard