Ananas i egen juice – se mit nye certifikat 🤩

Jeg vil SÅ gerne prale lidt med det her stykke papir 🙏
og fortælle, hvorfor jeg har så meget på hjerte omkring vores krop


Men vi starter lige et andet sted

– for jeg vil også gerne svare på, hvorfor du skal overveje at lytte til min undervisning om nervesystemets og kroppens kringelkroge og hvordan jeg måske kan hjælpe dig på din vej. 

Siden jeg var ganske ung, har jeg været optaget af, hvordan vores krop og psyke fungerer.

👉 Hvorfor er vi i god balance, trives, er tillidsfulde og åbne i nogle situationer?

👉 Men hvorfor bliver vi aktiverede, ængstelige, panikslagne eller stressede under andre omstændigheder?

👉 Og hvad der sker, når vi lukker ned, trækker os eller helt kollapser?

Min private baggrund er, at jeg altid har følt mig lidt anderledes. Mere nysgerrig og nørdet end de fleste. Mere sensitiv og sansende end de fleste. 

Min uddannelsesmæssige baggrund er som mange af jer på mit nyhedsbrev ved: Musiker, korleder og sanger. Jeg er oprindeligt uddannet først fra Musikvidenskab og engelsk på Københavns Universitet og siden fra det Rytmiske Musikkonservatorium i København som sanger og solist. 

‘Du er gået i sort…’

Tidligt oplevede jeg selv store udsving i, hvornår jeg var tryg ‘på scenen’, og hvornår jeg enten blev rystende nervøs, eller klappen bare gik pludseligt ned.

Jeg fik en gentagen kommentar, der var SÅ frustrerende: “Vi kan ikke mærke dig” – og det afslørede, hvad jeg i dag ved var en rigtig uhensigtsmæssig blanding af to af vores overlevelsesstrategier i nervesystemet (- men blandingsstrategierne skriver jeg lige om en anden dag i en anden mail!) 

Da jeg begyndte at undervise i kor og sang blev det smerteligt tydeligt, at jeg ikke var den eneste med denne udfordring. 

Det var en problematik som rigtig mange bøvlede med – både på og af scenen.

Så jeg begyndte at interessere mig mere professionelt, medmenneskeligt og terapeutisk også for, hvordan det hele hang sammen. 

Nysgerrig

Sideløbende med musik, kor og stemmetræning har jeg derfor fordybet mig også i kroppens indre processer.

Gennem mere end 20 år har jeg taget et utal af kurser og efteruddannelser og været nysgerrig på, ikke blot hvad der sker – men især hvad vi kan gøre ved det. 

Jeg vil bare gerne være sikker på, at jeg har adgang til den nyeste forskning og viden – og forstår, hvordan arbejdet med krop og stemme virker. 

Siden 2001 har jeg arbejdet med åndedrætsterapi og vejrtrækning og siden 2016 også med lydhealing, lydterapi og vibrationer blandt andet hos den førende herhjemme Githa Ben-David, hvis bog “Hjælp”, jeg har oversat til engelsk.

Jeg har deltaget i kurser, konferencer og undervisning i vejrtrækning og åndedrætssystemet over hele verden, blandt andet Island, Bali og USA.  

Neuro-nørdet

I 2018 skete der et kæmpe skift i min forståelse, da jeg for alvor stødte på begrebet ‘Vagusnerven’ i forbindelse med min musik-efteruddannelse hos Bobby McFerrin i USA.

Måske har du hørt mig tale om den før – ellers får du lige det korte overblik her:

Vagusnerven er den primære kommunikations-medarbejder i vores sociale nervesystem.

Når denne lange kranie-nerve virker rigtigt (er såkaldt tonet), åbner den for sundhed, tryghed, sammenhængskraft og balance i vores krop. 

Når nervens bremsesystem fungerer optimalt, kan den lukke ned for overlevelsesstrategi-blandinger og forstyrrelser af vores trivsel. 

– og det kan vi faktisk selv gøre rigtigt meget for at styrke og stimulere. 

Pludselig åbnede der sig en HELT ny verden, hvor jeg begyndte at få viden om og adgang til den nyeste forskning indenfor nervesystemet. 

Blandt andet stødte jeg på Stephen Porges og hans Polyvagale teorier, der forklarer, hvordan nervesystemets hierarki er opbygget, og hvorfor det er så vigtigt for både vores selv- og samregulering. 

[Her fan-girl’er jeg lidt ved siden af Stephen på konference i Florida i efteråret]

Spol frem til 2024

Udover Florida-konferencen her i efteråret har jeg haft nogle travle år på kontoret. Mens jeg har holdt kurser, skrevet min bog (“Må jeg låne dit nervesystem”, som er i gennem layout nu og udkommer her i foråret) har jeg læst, studeret, nørdet, fordybet og videreuddannet mig, så jeg:

  • er uddannet ‘Praktisk Parterapeut’ hos Maj Wismann og under supervision med relations-arbejde og parterapi. 
  • uddanner mig pt. hos Stan Tatkin, der er en af verdens førende neuro-infomerede parterapeuter. 
  • har gennemført omkring 80 timers undervisning med førende eksperter i nervesystemet, relationer og personlig udvikling via kursusplatformen “Conscious Life”. 
  • har gennemført og certificeret i Deb Danas Polyvagale “Foundations”-kursus. 
  • netop er færdigcertificeret i den første internationale uddannelse i “Polyvagal Theory” fra Polyvagal Institut, stiftet blandt andet af Stephen Porges – som den første i Danmark.

OG heraf pralebilledet 👇

og ja – det er jeg alt sammen MEGA stolt over

Men det skal faktisk ikke handle om mig… 

Det skal meget vigtigere handle om, hvordan jeg kan bruge de her mange års nørderier på at gøre dit liv nemmere og hvordan jeg kan dele vigtig viden og erfaring, så DIT nervesystem jubler. 

Måske så du min mail den anden dag (ellers læs her) hvor jeg åbner for et helt nyt online kursus, der kører Uge 9 + 10 + 11 med strategier og øvelser til at samle og styrke et stresset og tyndslidt nervesystem. 

Det koster kr. 595,- at få adgang til materialet:

Webinar med overblik og forståelse af nervesystemets hierarkier, tolerancevinduer og blandingstilstande

15 x 15 minutters mikrotræning for nervesystemet, som du kan deltage i live eller se/træne, når du har tid og lyst

fællesskab, nærvær og samregulering i tryg gruppe

Vil du dele denne oplevelse?
Har du lyst til at få fat i øvelserne og strategierne?

Tilmeld dig via dette link:
https://jannewind.thinkific.com/courses/styrk-nervesystemet

Det vil glæde mig at dele min passion og indsigt med dig!
Og du behøver som sagt ikke være med live for at få fat på kursets indhold.

Du kan deltage præcis på den måde, der støtter og hjælper dig og dit nervesystem – og materialet kan downloades til evigt eje.

Kærlig hilsen 
Janne Wind

Nysgerrig🔸Neurodivers🔸Nørd  

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.