Rejse-forandringsparat

Så er der gang i årets store eventyr – Bobby McFerrin-kursus på OMEGA Institute nord for New York fra næste weekend. Og så en uges ferie inden med bil, musicals og oplevelser syd for New York.

Turen startede i onsdags med nogen uventet (og pænt træls) spænding, da jeg kl. 10.15 så en sms om at aftenens fly til JFK var AFLYST!! Tak for kaffe. Jeg røg på telefon samtidig med at forsøge at genbooke online. Der var masser af muligheder… hvis jeg ville tage afsted 1-2 dage senere (totalt nederen for ens ferie, når der var dyr bil og paratbo lig parat på den anden side) ELLER hvis jeg ville bruge 33 timer på turen og alligevel først være fremme 1-2 dage senere.

Eneste anden mulighed var at tage fly tre timer tidligere OG lande 3 timer senere. SÅ fik jeg pludselig utroligt travlt og på 45 minutter fik jeg kastet ting i taske, og gjort huset nogenlunde klar til katte-have-passere – og afsted var jeg.

Fire trælse timer i London Gatwick, yderligere forsinkelser og alt i alt en virkelig lang og udmattende dag blev lidt mindre uudholdelig af at flyve i en dobbeltdækker fra London med masser af plads og en god nats søvn.


Jeg kom (næsten 24 timer senere) frem til lyn og torden, styrtregn og en fugtigt klamt kælderværelse i Queens. Men pyt – jeg var i USA, min kuffert var med og jeg blev lige mindet om værdien af at være rejse-forandringsparat!

Næste morgen efter en tung nat med tungt hoved hoppede jeg tilbage i bilen. Den sagde mærkeligt og jeg måtte et smut omkring udlejning i lufthavnen og få den ‘repareret’. Nu (utrolig sulten og kaffetrængende) kørte jeg ud for at finde noget mad og endte op i et meget multi-etnisk hood, hvor det eneste jeg kunne finde var en kogende sort kaffe og et sukkerbrød hos en spansk bager. Bedre end ingenting og sydpå gik turen til New Jersey, hvor jeg havde et par airbnb-overnatninger.

Det skulle vise sig at blive en rigtig stjernestund og præcis hvad jeg havde brug for på alle planer.

I bilen på vej ud af NY mediterede jeg lidt over ferien og satte en intention om at NU er det tid til at jeg bliver sundere, stærkere, mere centreret og får healet de seneste tunge modstandsfyldte måneder. Jeg brugte timerne i bilen også at høre Oprah Winfreys fantastiske og inspirerende lydbog “What I know for sure” (ligger på Storytell!) og blive mindet om alle de vigtige ting i livet. Nærvær, blidhed, kærlighed, tillid osv.

Så tænk sig. I bilen tog jeg altså denne beslutning om at blive healet og genfinde livsenergien. Torsdag aften efter en meget varm og hyggelig køretur (TAK for aircon), ankom jeg til aftenens bolig. Der viste sig at bo en japansk Reiki-mester med sin søde familie. Huset fyldt med krystaller, sten, plakater og masser af spirituel stemning med vise ord og god energi. En skøn have fuld af dyr (murmeldyr, hare, fine farverige fugle og sommerfugle på blot få timer) og alt det jeg havde ønsket og bedt om. Hvilken gave.

Familien var enormt gæstfri og imødekommende. Gavmilde og service-mindede. USA kan bare noget! Jeg bed hovedet af alt skam og fortalte den første aften om hvor syg og slidt jeg har været i sommervarmen i DK, og bad om jeg måtte købe en healing-session hos hende den efterfølgende dag. En god investering, tænkte jeg. Fredag aften fik jeg en fantastisk og meget støttende session, hvor hun med stor ekspertise og empati læste mig helt fantastisk. Hun insisterede på at jeg ikke skulle betale, men da jeg tror på at der skal udveksles, tilbød jeg at lave en huskoncert senere på aftenen. Det var de meget glade for, og vi havde en meget fin og hyggelig sammenkomst om deres klaver med sang og musik. Skønt bytte!

Gæstfriheden ville virkelig ingen ende tage, og inden jeg lørdag morgen kørte videre sydpå malede vi mandalaer på muslingeskaller og hyggesnakkede.

Næste stop på turen er tre dage hos danske Karin, der i sin tid sang i Sound of Gospel i København, og hendes søde familie i West Chester tæt på Philadelfia. Vi shopper og hygger og hækler med ungerne og vender verdenssituationen. Jeg er så taknemmelig for at også de åbner deres hjem for mig.

Ungerne har naturligvis fået hjemmelavede gaver, og vi arbejder sammen videre på mere tøj til princessen, der også på bestilling har fået rødt hår!


Skøn gåtur ved nærliggende sø og mærkelig larve- (måske en møl-type?) spind i træerne.

USA har bare ALT. Det er så sjovt over overvældende at gå i butikker. Alt er større – udvalget er mindblowing og kufferterne er allerede ved at være fulde af sjove og billige ting. Hvilken fest denne ferie er!

Og den er KUN lige begyndt!

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.