“Med et hav af hænder” – Danske Skoleelevers Jubilæumssang 2019

I 2019 har foreningen Danske Skoleelever 15 års jubilæum. En forening, der taler de unges sag og som arbejder for at forbedre vilkår og muligheder for skoleelever over hele landet. I den forbindelse blev jeg spurgt om jeg ville skrive en fællessang til dem. Jeg gjorde mig mange tanker om, hvad det er, der virkeligt er vigtigt i dag for de unge. Lærte en masse om foreningen og deres ildsjæle, og mødte en masse dejlige mennesker, der virkelig brændte for deres opgaver. Det gav mig fornyet håb for fremtiden, og det var nemt at skrive en tekst om sammenhold og fælles fremgang med billedet om at de unge mennesker en for en for en kigger op fra deres skærme og navler og er med til at ændre verden. Jeg bed særligt mærke i at foreningen er ‘tværpolitisk’ og altså ikke arbejder for et fælles politisk mål eller parti. Det blev til linjen: Det værste er ikke at være imod (altså være politisk uenige) men at stå for ingenting (altså være ligeglad), og for mig blev billedet “stå sammen i ring på ring på ring og løfte med et hav af hænder” et håb for hvordan vi vender den kaotiske og negative og vrede energi, der er i verden lige nu til et styrket fællesskab med tro, håb og kærlighed!

I april 2019 var Rumle og jeg i Nordjylland til foreningens generalforsamling hvor mange hundrede elever fra alle landets elevråd var samlet til en festlig weekend. Det var i sandhed en af de større musikalske oplevelser i min karriere at mærke energien og suset fra de friske unge mennesker, der seriøst sang af karsken bælg, rejste sig op i hvert omkvæd og skrålede i vilden sky mens de klappede i takt. Vi var helt høje, da vi kørte hjem! Se selv denne lille video fra sangens præsentation:

Nu må sangen gerne blive spredt ud over landet, hvis der er andre skoler, der har lyst til at synge den. Derfor kan man her dowloade noder og tekst og syng-med-lydfiler – og der er lagt en karaoke-video også på YouTube, hvor man kan lære melodien og læse teksten:

Med et hav af hænder – syng-med-lydfil med vokal
Med et hav af hænder – syng-med-lydfil med synth-melodi
Med et hav af hænder – syng-med-lydfil instrumental

Her er en YouTube video med lyd og ‘syng-med-tekst’ på sangen:

3 Responses

 1. […] “Med et hav af hænder” – Danske Skoleelevers Jubilæumssang 2019 […]

 2. Marianne Leth
  | Svar

  Ryslinge Friskole ville elske og have godt af et par timers kor

  • jannewind
   | Svar

   absolut – fortæl dem endelig om muligheden!

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.