Har du set? (Tips til at regulere dit nervesystem)

På min facebook-profil + min insta-profil deler jeg nu en længere serie SMÅ KONKRETE TIPS til at regulere vores nervesystem 🙏❤️✨ De første 6 er publiceret – så du kan se dem ved at gå til mine reels.

❤️

Hvorfor laver jeg dem?

Fordi for mange er “dét, der foregår inden i os” en stor hemmelighed.

Vi er ikke i særlig tæt kontakt med den 8. sans (kaldet den ‘interoceptive’), hvor vi rent faktisk kan mærke, HVAD der sker inden i os og hvad betydningen er.

Vi bliver hjemmeblinde!

Det gør det langt sværere for os at opfange de små subtile signaler fra et nervesystem, der kommunikerer med “røde, gule og grønne flag”.

✨

“Hov. Nu steg min puls lige et par slag. Hvad betyder det?”

✨

“Ups. Jeg er ikke tryg lige nu. Det piver i ørerne, eller sortner for øjnene. Eller jeg har mister mine fødder. Hvorfor mon det skete?”

✨

“Wow. Min stemme blev pludselig grødet, eller skarp, eller ujævn. Eller jeg taler alt for hurtigt. Hvad prøver stemmen at fortælle mig?”

✨

“Åh. Vejrtrækningen gik i stå. Eller blev ujævn. Eller hov, jeg trækker vejret for hurtigt og “for højt” i brystkassen. Hvad har jeg af muligheder?”

❤️

Netop det spørgsmål:

“hvad har jeg af muligheder?” (som Birgitte Nyborg ville have sagt i Borgen) forsøger jeg at inspirere til i denne serie af reels (klik her og se dem).

✨ HVAD HAR JEG AF MULIGHEDER ✨

Jeg samler på små (sunde) tips til at regulere nervesystemet.

Så det ikke bliver den usunde autoregulering (uvirksomme trøste-strategi)

Så det ikke bliver desperate forsøg på ekstern regulering, hvor man kan komme til at slippe sig selv i håber om at andre regulerer en.

Men så det bliver en sund og integreret kontakt til sig selv og et balanceret og bevidst (og kærligt) arbejde med at mærke, anerkende og reparere de udsving, vi alle sammen helt naturligt har.

❤️

Det vil jeg nemlig gerne hjælpe med 🤗

Vil du følges?

Så hop på din instragram og husk at følge mig

Direkte link:
https://www.instagram.com/jannewind/reels/

PS – hvis du skriver en lille kommentar eller liker et opslag, er der større sandsynligt for at de kommer op i dit feed, fremover 🙏

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.