To bjerggeder og en flok Roosevelt Elk

REJSEDAGBOG DAG 4 + 5:
Torsdag morgen krammede vi begge Sheri rigtig længe og takkede for et par helt fantastiske dage i hendes gæstfrie hjem. Vi satte kurs mod Oregons kyst, og tog et par spændende afstikkere undervejs. Først kørte vi i ‘Wildlife Safari’, til et par fede timer på ‘savanen’, hvor vi endnu engang blev mødt med UCC tragedien, da en af deres ungarbejdere var blandt ofrene. Billeder, pengeindsamling til familien og flag på halv! Åh hvor hele lokalsamfundet dog bliver ramt.

Det var ellers helt fantastisk at køre rundt i den store dyrepark. Kun få af dyrene (løver, leoparder, elefanter og bjørne) gik bag hegn, resten (blandt andet næsehorn, giraf og bison) gik frit omkring bilerne. Og så nåeh ja… struds! Jeg ville nok have forventet, at det var f.eks. næsehorn, jeg ville være bange for – men nej, vores mest utilregnelige naboer viste sig at være strudsene. De var mega nysgerrige og totalt nærgående. Havde de ondeste øjne (og største næb) og enkelte gange havde vi nærmest en struds helt inde i bilen. Det døde vi af grin over, og det var en sand fest, når bilen flere gange blev forfulgt rundt på savanen. Vi var heldige også at se de to store næsehorn temmelig tæt på vejen, og sørme om ikke dyrepasserne gik tur udenfor haven med en leopard i snor.

En ting er selvfølgelig at se dyr fra hele verden hegnet ind i en park – noget andet er at se dyr ude i den virkelige verden. Indtil nu på turen havde vi kun set roadkill (stinkdyr, vaskebjørne, kaniner og sådan i vejkanten), men vi håbede nu på, når vi skulle på lidt mindre veje også at se andre dyr. Faktisk skulle det lykkes os senere på turen at se en kæmpe flok Roosevelt Elk – helt tæt på. De lå i Redwood Natur Reservat som vi kom i gennem fredag eftermiddag.

Men først gik turen over bjergene og ud til kysten. Stillehavet – hej, hej! Røre ved vandet og kryds på bucketlist! Endnu engang masser af ‘ihh og næhhh og seeee!’, og nu kørende på Highway 101 med kysten på højre side, masser af smukke sceniske panoramaviews med klipper i tåge og kæmpe træer. Vi skulle bo i en lille hyggelig by (Brookings), hvor vi havde booket med egen trappe ned til havet og det indtil nu lækreste airbnb rum med bedre plads, færre køkkenskidende papegøjer og ingen savlende hunde. Det var skønt at nå frem og konstatere at huset lignende billederne, gå ned af alle trapperne til havet, samle sten på stranden og mærke havvinden i håret, og opdage at byen i gåafstand havde lækre helsebutikker med masser af organiske og sunde muligheder. (Kombucha koster kun ca 25 kr her – i modsætning til 60-80 kr i DK… MUMS!) Vi købte ind til madpakke og morgenmad og gik derefter på sportsbar og fik drinks og det lækreste mad. 10.000 skridt i benene, lykkelige i maven og ENDNU en lang rolig nats dyb healende søvn. What’s not to like!!

Fredag morgen stod vi tidlig op. Der blev trænet, badet og spist morgenmad og alligevel sad vi i bilen køreklar kl. 8.00 – det er for alvor sjovt nu med jetlaget, der stadig gør os lidt ekstra trætte om aftenen og til gengæld spilvågne fra tidlig morgen. Så er det nemt at komme op og i gang med dagens eventyr. Og jeg skal love for at fredagens køretur gav masser af eventyr. Faktisk så meget, at vi for første gang oplevede, at vi havde alt alt for lidt tid til at se, mærke og opleve det hele. Vi måtte vælge masser af spændende ting fra undervejs, for køreturen var virkelig lang og det viste sig, at vi de sidste 2-3 timers køretid skulle krydse et bjerg. Vi spiste frokost i kystbyen Euryka (halvvejs til målet Fort Bragg) og konstaterede, at det burde have været dagens overnatningssted. Allerede inden ankomst der kl. 13 havde vi nemlig fravalgt et indianer-reservat, droppet at finde verdens højeste træ (som de har valgt at skjule rigtig godt herovre, for ikke at blive væltet at tourister), fravalgt at stoppe ved en række yndige kystbyer, kørt forbi et område, hvor vi kunne køre ind gennem et træ og hoppet en hyggelig strand-omvej over – simpelthen bare for overhovedet at kunne nå frem i tide. Pyt med det – vi så et af de største træer alligevel (92 meter højt), masser af vilde udsigtspunkter og som sagt var vi også vildt heldige at møde en stor flok Roosevelt Elk med den imponerende han liggende i midten af alle sine koner og børn. Også på turen efter Euryka fravalgte vi (fy fy skamme skamme) det, de kalder ‘verdens smukkeste skov-rute’, som var 50 km gennem tæt Redwood inkl. endnu et ‘kør igennem træet’ sted. Nå man kan ikke nå det hele.

Der er sat kryds på kortet til en mulig tur tilbage hertil området engang i fremtiden!

Efter frokost (By the way – frokosten fortjente sit helt eget blog-indlæg! Det var en fiskerestaurent på havnen med afsindigt lækre valgmuligheder. Kathrine fik f.eks. haj-steak!) tog vi 4 timer i streg hen over bjerge og langs med bumlet kystvej for at nå frem til et lille skjult paradis kaldet Fort Bragg. Det er totalt ufremkommeligt at komme hertil, og det havde vi som sagt ikke lige set komme – men ihh hvor var det hele turen og alle nålesvingene værd! Vi bor hos en fototgraf og havearkitekt, der har nogen af de allerbedste airbnb anmeldelser over hele verden. Der er f.eks. 16 par gennem tiden, der er blevet gift her i haven! Den er helt spektakulær. Og nu også på top af de bedste airbnb jeg nogensinde har prøvet. Kæmpe kæmpe grund med uendeligt mange små oaser. Smukke buske og blomster, kæmpe redwood træer, Koi-fiskedam, små skulpturer, overraskelser og lækre detaljer. Vi skyndte os straks på havevandring med kamera inden det blev mørkt, og hoppede derefter i den 40 grader varme hottub i et hemmeligt hjørne af haven. Og så var der faktisk ikke mere krudt på tanken overhovedet. Varmt vand og lang dag – og vi faldt i søvn i hver sin queen-size seng inden kl. 20.00 omgivet af grønne palmer, dæmpet loftlys og smukke fotografier.

Og nåeh ja… denne overnatning kostede os 500 kr. hver ALT inklusiv. Lækker shampoo/balsam på badeværelset, baderober til turen til hottub, køleskabet fyldt af bagels, scones og creamcheese til morgenmad, kaffe, te, minikøkken og bare overall en æstetisk nydelse og optankning. Billigere end et skod-hotel de fleste steder i verden! tjek selv: https://www.airbnb.dk/rooms/613434

I dag skifter turen scene. I aften lander vi i Berkely (en forstad til San Fransisco), i aften sidder vi på en bar og drikker drinks somewhere midt i San Fran – og søndag morgen tager vi til http://www.lovecenter.org/ og deltager i gospelgudstjeneste i Edwin og Walther Hawkins (Oh Happy Day) kirken i Oakland, hvor jeg som skrevet i tidligere blogindlæg også var på besøg med Sound of Gospel i 2006.

PS – de to bjerggeder var altså bare mig og Kathrine… udover Elks, lidt fugle og en del roadkill har vi stadig ikke set flere vilde dyr.

 

 

4 Responses

 1. Anja Sørensen
  | Svar

  Hvor oplever i mange spændende ting. Fortsat god tur????

 2. Laila Hansen
  | Svar

  MÅ simpelthen røve en bank eller nowet og gå/køre i jeres fodspor! Alt hvad du skriver om lyder HELT FANTASTISK Janne og for søren hvor jeg glæder mig til en gang selv at skulle opleve USA igen – god fortsat nydelse på jeres vej I 2 heldige og skønne væsner ❤

  • jannewind
   | Svar

   Det er HELT fænomenalt. Vi har planlagt længe og med stort fokus på budget. Faktisk har flybilletter til USA kostet 5900 pr mand og vi bor i 3 uger for omkring 6000. Dertil kommer kost og lommepenge, og vi har køkken de fleste steder vi bor og har derfor mindst 2 ‘brød-madpakke’ måltider om dagen – så også det er virkelig budget. Det er ikke en umulig tur at spare op til!

 3. Laila Hansen
  | Svar

  P.S. Tak for tippet om airbnb-paradiset i Fort Bragg, uhhh hvor ser det lækkert ud ????

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.