Ikke-latte

Jeg er vist ikke den eneste, der ELSKER min morgenkaffe, vel!?

Desværre er kaffe ikke en del af den strikse candida-diæt, jeg følger den på denne sommers udrensning.

Alt, der skaber syre-miljø i kroppen er reduceret. Det er jo f.eks. det raffinerede (forarbejdede) hvide, som sukker, mel. Det er rødt kød. Og Cola. Det er stress og bekymring –

…og så er det kaffe!

Jeg er ikke den, der tyller tjæresort gennemkogt jordmoderkaffe, og har altid foretrukket relativt tyndbenet neskaffe uden mælk. Så langt så godt. Men at tage kaffen helt ud er virkelig svært – ikke mindst pga. ritualerne omkring kaffen.

For jeg elsker min morgenkaffe – som plejer at være en æggelatte (se opskriften herunder).

Og den der kop formiddags-neskaffe, når man lige skal have et break.

Nåeh ja. Eftermiddagskaffe, hvor man egentlig er lækkersulten – men hopper det usunde over og tager en kop belønnings-kaffe, fordi dagen snart er godt gået.

Og køre-kaffen. Ikke glemme køre-kaffen, som nok er min yndlings-ritual. Køre til job. Hoppe i tøjet, tage ansigt på, pakke tasken OG koge vand til kørekaffen. Bum! Så er man klar til at tage ud og synge med mennesker.

Detox dag 21

Dagene går med introvert ombygning af Voldbygaard (følg vores store sommerprojekt på instagram her), hvor vi på niende uge arbejder på at få bygget grovkøkken og få opgraderet en række ting, der virkelig trængte.

Kombinationen med en personlig udrensning passer glimrende, for der er ikke så mange fristelser andet end håndværker-chokolade (jeps, det er en ting her!), og den kan jeg sagtens holde mig fra.

Jeg passer min lidt stramme faste-rutine (læs artikel herom), jeg gnasker mig igennem den ene grønne salat og lækre sammenkogte grøntsags-kål-ret efter den anden.

Jeg får hvilet, bevæget mig, bade i havet og forsøger at deale med alt det, der kommer til overfladen indefra, når man ikke bedøver sig selv med stimulanser. Der kommer lidt af hvert til overfladen fra følelsernes dybe hjørne under gulvtæppet, skulle jeg hilse og sige.

Og så HAR jeg sluppet kaffen. Nærmest den største kraftpræstation!

Opskrift på æggelatte IKKE-latte

1-2 æg fra glade høns, der har skrabet i rigtig jord.
½-1 dl øko mandelmælk (billigst i Netto og Lidl).
2-3 spiseskefulde kollagenpulver (jeg bruger med glæde den her med chokoladesmag).
1 skefuld (15 ml) MCT-olie (fraktioneret kokos-olie).
½ teske engelsk lakridspulver til smag – min favorit er fra Naturdrogeriet.
1 liter kogende vand.
BLEND i ca. 30 sekunder til alt er opløst og der er lækkert skum.

Nydes med bare tæer på plænen, smuk musik på anlægget eller varm kat på skødet.

De fem ingredienser jeg bruger: æg, plantemælk, kollagen, MCT og lakrids.

Oprindeligt puttede jeg så en teskefuld neskaffe i også… og fordi der er så meget smag, god fedt og fylde i denne blanding mangler jeg det næsten ikke!

Det mætter mig til kl. 13 eller 14!

Så er der kun kørekaffen. Den er nu blevet til en kop køre-urte-bark-te. Nøj, det er bare mega kedeligt og slet ikke så hyggeligt et ritual.

Heldigvis kører jeg ikke ret meget denne sommer (andet end på genbrugsplads og byggemarked), så det går.

I dag skal vi forankrings-grunde bryggers. Uden kaffe!

ægge-latte uden kaffe

4 Responses

 1. Krise - jannewind.dk
  | Svar

  […] snakker nu dag 24 på super restriktiv diæt og uden kaffe, og denne uge har simpelthen ikke været særlig festlig. Håndklædet har været klar til at smide […]

 2. […] sukker, gluten og kaffe hos mig helt er ude (læs indlægget “Ikke-latte” her), får jeg ikke stimulanser samtidig med disse adaptogener, og tilsammen med alle de […]

 3. […] MÅ VI NU IGEN… og jeg er bare klar med “køre-ikke-latte” og højt humør til at køre […]

 4. Kirsten Vuilleumier- Andersen
  | Svar

  Bedre sent end aldrig! Tak for inspiration kære Janne ♥️ har aldrig været super Kaffe drikkende. Fik heldigvis midt i “migræne-tågerne” en reminder til din IKKE LATTE har lige læst på ingredienserne. 🤷🏼‍♀️ har ikke det der skal til MEN dog Kurkuma (øh, det gule i karry eng. tumeric) Latte fint det letter på de smerter der var tilbage.
  Når nu ☕️ pga homøopati ikke er muligt gælder om at finde alternativer.
  Og det er virkelig positivt: Golden tumeric Latte

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.