En ny mig! (Island del 1)

Jeg samler på oplevelser af ‘mit liv bliver aldrig det samme igen’. Små og store momenter, der skaber en varig forandring inden i mig. Topmålet af succes er så, hvis jeg samtidig mærker oplevelsen skaber forandringer udenom mig også. Når de mennesker, jeg er sammen med heller ikke bliver de samme igen. I en lang årrække lavede jeg sommerkurser med gospel, sang og selvudvikling. Vi markedsførte kurserne med overskriften: “Du bliver aldrig den samme igen”. Først tænkte jeg måske nok, at det var lidt meget at love folk. Hvor arrogant må jeg lige have lov at være, at jeg sådan garanterer forandring. Men efter fem år, og hundredvis af bekræftende evalueringer på at ‘JA, jeg bliver ikke den samme igen’ fra deltagerne’, gik det for alvor op for mig, at det ER muligt at love sig selv og hinanden, at vi ændrer os.

I går aftes kom jeg hjem fra en lille uge i Island med gospelkoret SoulSingers. Så kort en tur og alligevel så store oplevelser – og forandringer inde i mig og i hele koret. Måske også rundt omkring i Island, faktisk. Vi rørte hinanden og os selv. Vi rørte de mennesker, vi sang for og med, og vi rørte og blev rørt af de mennesker, vi mødte. Det er svært at forklare præcis, hvad der sker. Hvordan forklarer man følelsen af at verden har fået lidt mere dybde i farverne, flere nuancer i smag, større klang i tonerne?

Det er noget med den måde, vi vibrerer på. Sammen og hver for sig. Energien i og om os, der ofte kan være fragmenteret, spredt og ujævn bliver pludselig flydende, samlet, smuk og symmetrisk. Det er vidunderligt og dybt healende at opleve.

Torsdag eftermiddag landede vi på vores Bed and Breakfast efter en lang rejsedag og havde blot et par timer, før vi skulle stå klar til korprøve i LindaKirken i Reykjavik. Det synes jeg var sådan en god idé hjemmefra, at vi udnyttede tiden og ikke havde en hel aften, hvor vi bare skulle hænge ud på et vandrehjem med ukendte forhold til 60 personer. Vi ramte et større logistisk bump på vejen, da vores 24 chauffører i bilerne var fordelt anderledes rent forsikringsmæssigt end forventet, og pludselig skulle der for alvor jongleres med deltagere i biler, chauffører, papirer og excel-ark. Det skabte nogen forvirring og stress rundt i krogene, og med en skarp bagkant, ingen tid til at spise, pakke ud eller lande. Alle tog det med højest muligt humør og det lykkedes os helt mirakuløst alle at komme i de rigtige biler, nå frem til kirken til den aftalte tid og stå klar til korprøve. Rolige udenpå, helt forpustede indvendigt.

Tre dybe indåndinger, et kærligt møde med vores nye Islandske venskabskor og 2 sange senere var ALT landet igen. Musik er magisk. SoulSingers lød af en million lige med det samme. Vi var i harmoni igen, de rolige vibrationer mellem os var genetableret og humøret var højt. Solen skinnede forførende gennem kirkens smukke vinduer, udsigten over Reykjavik, bjerge med sne og det glimtende hav var åndeløs smuk, og jeg var lettet, landet og lykkelig.

Jeg har virkelig mødt en sjæleven i min Islandske kollega Oskar. Dygtig og behagelig mand med høj energi, der har gang i mange af de samme ting i Island, som jeg selv laver herhjemme. Skønt at møde en sparringspartner. Spændende hvad den fremtid bringer. Også hans kor i Lindakirken var så skønt. Alle var vilde med hinanden og helt klar til at lave fælleskoncert lørdag.

Magien ville ingen ende tage. Aftenens sene kormøde fik alle bilerne til fredagens udflugter til at gå op med lidt kreative løsninger og dygtige mennesker, og trods jetlag og 2 timers tidsforskydelse (den forkerte vej) var vi mange, der sent torsdag kørte til vandet og med åbne munde og masser af begejstrede tilråb så det vildeste nordlys. Grønne bølger, der nærmest dryssede i glimtende kaskader hen over den mørke nattehimmel. Hvor var vi bare heldige, at vi netop landede til et højtryk og skyfri himmel.

Allerede den første aften var det helt tydeligt. Vi var på en tur, der skulle forandre os…

(fortsættes…)

PS – tryk på billederne for at se dem i stor – og tjek SoulSingers hjemmeside de kommende uger, der kommer indlæg fra sangerne!

4 Responses

  1. Anja Sørensen
    | Svar

    En dejlig beskrivelse som på mange måder beskriver mine følelser omkring turen

  2. […] Det skulle vi for alvor opleve gevinsten ved til lørdagens fire koncerter. Endnu en dag, der bekræfter min dybe overbevisning om at vi ‘aldrig bliver de samme igen’… […]

  3. […] for at læse rejsehistorie del 1 og del […]

  4. […] – vil du læse andre blogindlæg fra Islandstur er de her: Nr 1, Nr 2, Nr 3, Nr 4. Tjek også SoulSingers.dk, hvor der er billeder og gode historier også – […]

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.